Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης με τον πρώην ιερέα που συνελήφθη στον Βόλο για ασέλγεια σε 11χρονη

Βόλος
14 Μαΐου 2018 / 08:15

ΒΟΛΟΣ. Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση με τις κατηγορίες σε βάρος ιερέα για ασέλγεια σε 11χρονη εν γνώσει της μητέρας της, που φέρεται να έπαιρνε χρήματα.

«Ήξερα τι μου έκανε, αλλά βοηθούσα τη μαμά μου που δεν είχε χρήματα. Ξέρω πως η μαμά μου δεν έχει λεφτά και πως αυτός τη βοηθούσε». Με αυτά τα λόγια ένα 11χρονο κοριτσάκι περιέγραψε στην παιδοψυχολόγο της Αστυνομίας τις ώρες που περνούσε στα χέρια του 80χρονου «παπά». Με κατεβασμένα τα παντελόνια έτοιμος να ζητήσει για μια ακόμη φορά από το παιδί να τον αγγίξει, πιάστηκε από την Αστυνομία, προχθές στον Άναυρο.
«Δεν έχω κάνει τίποτα. Πήγα το παιδί στις κούνιες» δηλώνει στους αστυνομικούς ο πολύτεκνος 80χρονος ιερέας που κανένας από την οικογένειά του δεν πήγε να τον δει στο κελί όπου κρατείται.
Με κούκλες και κοκαλάκια για τα μαλλιά, 80χρονος πολύτεκνος ιερέας που τα τελευταία χρόνια είχε τεθεί σε αργία από τη Μητρόπολη Δημητριάδος για πολλές παράνομες πράξεις σε περιοχή της βόρειας Μαγνησίας, όπου ιερουργούσε, παραπέμπεται για το κακούργημα της ασέλγειας σε 11χρονη. Το 11χρονο παιδάκι εξέδιδε η ίδια η μητέρα του για χαρτζιλίκι.
Η 30χρονη Βουλγάρα είχε «συμφωνήσει» να βρίσκεται ο 80χρονος με το βεβαρημένο παρελθόν, ο οποίος κυκλοφορούσε παρά την καθαίρεση με ράσα, με την 11χρονη κόρη της, να ασελγεί στο παιδικό κορμάκι.
Έναντι αμοιβής ο 80χρονος είχε ερωμένη την 30χρονη, αλλά αυτό δεν τον ικανοποιούσε. Ο «παπάς» θα ασελγούσε, θα έδινε παιχνιδάκια στο παιδί και κάποια χρήματα σε εκείνη.
Προχθές το απόγευμα αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου – εκτός υπηρεσίας – τον εντόπισε να κινείται στο κέντρο της πόλης μαζί με την 30χρονη. Μαζί τους είχαν και το 11χρονο κορίτσι. Ο αστυνομικός τους ακολούθησε, γιατί γνώριζε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε βεβαρημένο ιστορικό, ενώ τελευταία είχε ενημερωθεί η αστυνομία για κινήσεις του απέναντι σε παιδάκια.
Ο αστυνομικός τούς είδε να κατευθύνονται σε κατάστημα pet shop για να αγοράσουν καναρίνι.
Αυτό που έκανε εντύπωση στον αστυνομικό και συνέχισε την παρακολούθηση είναι, πως κάποια στιγμή η 30χρονη Βουλγάρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 80χρονο με την 11χρονη κόρη της. Ο 80χρονος μπήκε σε λεωφορείο με την 11χρονη και ο προορισμός τους ήταν τα βράχια στον Άναυρο.
Ο αστυνομικός ζήτησε τη συνδρομή συναδέλφων του και συνέλαβαν τον ιερέα πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.
Η 30χρονη Βουλγάρα, που εξέδιδε το παιδί της για ψώνια από το μάρκετ και χαρτζιλίκια βρίσκεται στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Η 11χρονη γεννήθηκε στη Βουλγαρία. Όταν ήρθε στην Ελλάδα μετά από κάποια χρόνια παντρεύτηκε και απέκτησε δύο ακόμα παιδιά που είναι μικρά στην ηλικία. Χώρισε, αλλά σπίτι για τη διαμονή της, της παραχώρησε στο κέντρο του Βόλου ο πρώην σύζυγός της, που πήρε και την επιμέλεια των δύο μικρών παιδιών που απέκτησαν μαζί.
Η 11χρονη έμεινε με τη μητέρα της, η οποία άρχισε να συνευρίσκεται ερωτικά με τον 80χρονο από τον Μάρτιο, για ποσά από 20 έως 50 ευρώ.
Τον τελευταίο μήνα ο «ιερέας» ζήτησε και το παιδί.
«Θα πηγαίνεις μαζί του, αλλά όταν προσπαθήσει να σε αγγίξει χαμηλά θα φωνάζεις για να τρομάζει». Αυτές ήταν οι συμβουλές που έδινε η μητέρα στο παιδί για να το «προστατέψει» από τη διαστροφή του 80χρονου.
Η μικρούλα σύμφωνα με όσα είπε στην παιδοψυχολόγο, ο 80χρονος, όταν βρισκόταν μαζί του, συνήθως στην παραλία, κατέβαζε το παντελόνι του και της ζητούσε να τον ακουμπήσει, ενώ πολλές φορές προσπαθούσε την ώρα που χάιδευε το παιδί, να το ακουμπήσει στα γεννητικά του όργανα.
Το παιδί δεν θα μεταφερθεί σε ιατροδικαστή, γιατί σε αυτή την ηλικία δεν πρέπει να ζήσει άμεσα ξανά τον εφιάλτη, πριν ηρεμήσει η ψυχή του.
Μένει με τον πατριό της και τα αδελφάκια της από χθες, αλλά είναι δύσκολο για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο να κρατήσει τρία παιδιά, χωρίς βοήθεια, όταν το μικρότερο είναι τριών ετών. Εάν δεν βοηθήσει κανείς, όπως για παράδειγμα η Εκκλησία, ώστε να υπάρχει υποστήριξη στην καθημερινότητα αυτού του ανθρώπου, η 11χρονη θα μεταφερθεί σε ίδρυμα.
Ο παπάς έχει καθαιρεθεί από τη Μητρόπολη με πολλές κατηγορίες εις βάρος του, όπως παρενοχλήσεις σε γυναίκες, επαναλαμβανόμενη δημόσια μέθη, εκχερσώσεις δασών, ενώ τελευταία η αστυνομία είχε δεχθεί καταγγελίες για παρενοχλήσεις σε παιδιά. Χθες το «δίδυμο» μάνας και ιερέα παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία και ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα