Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ομάδα Μουσειολογίας
15 Μαΐου 2018 / 14:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ομάδα Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στην Κέρκυρα τη 18η Μαΐου.

Για το 2018 το ICOM έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» θέλοντας να υπογραμμίσει έτσι την ανάγκη για συνεχή διεύρυνση του κοινού και διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην προσπάθεια του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του Διαδικτύου.   Θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις: Η Ομάδα Μουσειολογίας σε καλεί να επισκεφτείς ένα Μουσείο στη πόλη σου, να φωτογραφήσεις ή να φωτογραφηθείς σε αυτό και να αναρτήσεις σε Facebook ή Instagram τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας τα hashtag #muselfieum και #museologyionio. Σύντομα οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στις σελίδες μας!   Live Museums Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας και Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.

Human Touch Δημοτική Πινακοθήκη

Τετάρτη 16 Μαΐου 11:00-13:00 Η δράση Human Touch προωθεί την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μέσα στα πλαίσια του Μουσείου ως ενδιάμεσος χώρος στη καθημερινότητα τους. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή σε διαδικτυακή φόρμα που είναι αναρτημένη στο Facebook και στη συνέχεια χωρίζονται σε δυάδες με άτομα διαφορετικών ενδιαφερόντων και εμπειριών. Πρώτη επικοινωνία του εκάστοτε ζεύγους  γίνεται διαδικτυακά με σκοπό να μοιραστούν γεγονότα που τους απασχόλησαν (κοινωνικά, πολιτιστικά). Ακολουθεί η συνάντηση τους πρόσωπο με πρόσωπο. Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν μαζί στο χώρο του Μουσείου για να συζητήσουν σχετικά με το πολιτισμό, την τέχνη, τα  Μουσεία και με σκοπό να μοιραστούν ιδέες απόψεις και σκέψεις.