Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη για την Κέρκυρα στο Υπουργείο Πολιτισμού

Art Cafe
26 Απριλίου 2016 / 13:15

ΑΘΗΝΑ. Το Υπουργείο Πολιτισμού επισκέφθηκαν χθες (Δευτέρα) ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, συνοδευόμενοι από το βουλευτή Κερκύρας Κώστα Παυλίδη, και είχαν μακρά συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μαρία Βλαζάκη για σειρά θεμάτων που απασχολούν την Κέρκυρα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:
•    Το καθεστώς λειτουργίας του Art Café. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι πάγια θέση του Δήμου αποτελεί  η διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος δεδομένου ότι το Art Café  αποτελεί λειτουργικό κομμάτι της Δημοτικής Πινακοθήκης   από την οποία δεν μπορεί να αποκοπεί
•    Χρήση κτιρίων στο Mon Repos. Ο Δήμος  ζητά την επιστροφή χρήσης στο Δήμο των κτιρίων «Τίτο»  και «Ημιτελές - Ιταλών» προκειμένου να στεγαστεί το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Θετικών Επιστημών και Εφαρμογών ((Ε.Ι.Θ.Ε.)
•    Έτος Σαμάρα. Το ΥΠ – ΠΟ  αποδέχθηκε αίτημα της Περιφέρειας και του Δήμου για την ανακήρυξη του  2017 ως  «Έτος Σαμάρα» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από το θάνατο του συνθέτη του Ολυμπιακού Ύμνου.

•    Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, η ίδρυση κοινού γραφείου – στο πλαίσιο του Φορέα Διαχείρισης – για την ταχύτερη αντιμετώπιση  θεμάτων που αφορούν της παλιά πόλη, η ίδρυση Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων στην Κέρκυρα, καθώς και η σύγκλιση – σε σύντομο χρονικό διάστημα - του Φορέα Διαχείρισης .

•    Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησαν την οικονομική στήριξη του Δήμου και της Περιφέρειας από το Υπουργείο για την υλοποίηση δυο σημαντικών διοργανώσεων:  των εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από την πολιορκία της Κέρκυρας και την απόκρουση του οθωμανικού κινδύνου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών (12 με 16 Οκτωβρίου).