Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Σπύρου: Βρείτε λύση για τα απορρίμματα, αλλιώς παραιτηθείτε!

απορρίμματα
17 Μαΐου 2018 / 09:45

Δήλωση του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου για το αδιέξοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Ο  Σπύρος Σπύρου, πρώην Περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της παράταξης "Νέα Ιόνιος Πολιτεία" του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχολιάζοντας το αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων της Κέρκυρας, δήλωσε:

«Γινόμαστε καθημερινά θεατές μιας τραγικής κατάστασης από τη συσσώρευση σκουπιδιών σε όλους τους δρόμους και γωνιές της Κέρκυρας.

Η διαχείριση και ευθύνη ανήκει στην αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού. Πράγματι, αυτό είναι αλήθεια.
Η Περιφέρεια αλλά και ο Περιφερειάρχης και οι αρμόδιοι περί τον τουρισμό, έγιναν ξαφνικά αναρμόδιοι. Απλοί θεατές. Και το Περιφερειακό Συμβούλιο χωρίς καμία ενημέρωση.
Όσο και αν οι διοικούντες προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τα βουνά των σκουπιδιών θα πρέπει να ξέρουν ότι η κοινωνία δεν τους απαλλάσσει από το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

Όταν διατυμπανίζατε το σύνθημα «μία ψήφος τρεις κάλπες», σας αφορούσε άμεσα. Είναι βέβαιο ότι δε θα αποδεχτείτε ποτέ ότι και για εσάς ήταν μια αυταπάτη όλα όσα υποτίθεται πρεσβεύατε τότε, πριν 4 χρόνια.
Σήμερα οι τουρίστες αντί να φωτογραφίζουν τα μνημεία και τις ομορφιές του τόπου μας, φωτογραφίζουν τους σωρούς των σκουπιδιών.
Το πρόβλημα δεν είναι απλώς αισθητικό αλλά συνειδητοποιείστε ότι υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Αφήστε την τουριστική προβολή του νησιού μας και αντί για συναντήσεις με ξένους δημοσιογράφους βάλτε τέλος στη δυσφήμιση που γίνεται στην Κέρκυρα.
Από δω και πέρα δυστυχώς μόνο διαμαρτυρίες θα ακούγονται και οφείλετε, πρώτοι εσείς, να ‘χετε κάτι να πείτε και να μην παίζετε το ρόλο του άφωνου θεατή.
Μην περιμένετε να καταθέσουν ερωτήσεις οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σταθείτε στο ύψος της ευθύνης του ρόλου σας και ενημερώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις ενέργειές σας στην κατεύθυνση αντιμετώπισης αυτής της έκτακτης ανάγκης.
Άλλως, ο τόπος θα ζημιώνεται ακόμη περισσότερο μέρα με τη μέρα και εσείς ακόμη θα ψάχνετε το γιατί ο κ. Σκουρλέτης έφτασε μέχρι την Πρέβεζα και δεν ήρθε και μέχρι εδώ.

Απ’ ό,τι καλά θυμούνται οι Κερκυραίοι, όταν ήρθε στην Κέρκυρα επέλεξε να μην επισκεφθεί τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου για να δει και με τα ίδια του τα μάτια την τραγική κατάσταση που επικρατεί εκεί.
Και τώρα, ο Υπουργός σας «κουνάει το δάχτυλο» όταν οι κυβερνητικές επιλογές που αποδεχτήκατε στο έπακρο, σε συνδυασμό με την απραξία σας, μας έχουν φέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.  
Όμως, όταν έχουμε οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, θα πρέπει να αντιληφθείτε σε αυτή την έσχατη ώρα ότι έχετε ευθύνη και θα πρέπει να την αναλάβετε. Συσκεφθείτε από κοινού, συνεννοηθείτε, κινητοποιηθείτε. Βρείτε λύση. Άλλως, παραιτηθείτε».