Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: Ο Περιφερειάρχης ελίσσεται ανάλογα με τις συγκυρίες!

USS New York
19 Μαΐου 2018 / 09:49

Σχόλιο της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ για την συμβολική άρνηση του Θ. Γαλιατσάτου να συναντηθεί με αξιωματούχους των ΗΠΑ, από το πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού USS New York

Η ανακοίνωση

Αυτές τις μέρες βρίσκονται αγκυροβολημένα στην Κέρκυρα πλοία του Αμερικάνικου και του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού. Πλοία τα οποία συμμετέχουν στις περιπολίες και τις επιχειρήσεις τους ΝΑΤΟ και που ανήκουν στις δυνάμεις των χωρών που πριν λίγες μέρες προχώρησαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον του λαού της Συρίας.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, και με την στρατιωτική παρουσία τους στη Μεσόγειο, είναι αυτοί που δίνουν αέρα στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ να σκοτώνει δεκάδες Παλαιστινίους τις τελευταίες μέρες και να τραυματίζει χιλιάδες.

Η κίνηση ελιγμού του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να μην δεχθεί συνάντηση με τους αξιωματικούς του πλοίου των ΗΠΑ δεν μπορεί να κρύψει τη συμφωνία της περιφερειακής αρχής με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με κάθε τρόπο προχωράει τη σύναψη πιο στενών σχέσεων συνεργασίας με τις ΗΠΑ αλλά και με το Ισραήλ που τον έχουν αναγάγει μάλιστα σε στρατηγικό εταίρο. Άλλωστε ο Περιφερειάρχης μόλις το Μάρτη του 2018 συναντήθηκε με αξιωματικούς ΝΑΤΟϊκών πλοίων που βρέθηκαν στην Κέρκυρα αποδεικνύοντας ότι δεν είναι από θέση αρχής ενάντια στο ΝΑΤΟ αλλά εκτιμά ανάλογα με τις συγκυρίες… Μόλις ξεχαστεί το νέο έγκλημα στην Παλαιστίνη ίσως οι πόρτες τις Περιφέρειας ξανανοίξουν….

Σύμπλευση με την πολιτική της κυβέρνησης και από το Δήμο Κέρκυρας, όπου στο δημοτικό συμβούλιο δεν εγκρίθηκε ψήφισμα που κατατέθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης (συγκέντρωσε 6 ψήφους συνολικά) γιατί πέρα από την καταδίκη των δολοφονιών των Παλαιστινίων, στηλίτευε και τη συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ και τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς.
Δίνει γη, θάλασσα και αέρα, ώστε πιο εύκολα να διεξάγουν οι ιμπεριαλιστές τις επιδρομές τους στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, όπως έγινε και με την πρόσφατη επίθεση στη Συρία. Μετατρέπει την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο με νατοϊκές βάσεις από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.
Στόχος τους είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας των ομίλων. Η γεωστρατηγική αναβάθμιση, που η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία της, είναι η συμμετοχή του μεγάλου κεφαλαίου στη μοιρασιά της λείας, η μετατροπή της Ελλάδας σε οικονομικό και ενεργειακό κόμβο.
Ξέρουμε ότι εδώ είναι η γειτονιά μας και όταν έχει αρπάξει φωτιά το σπίτι του γείτονα, γρήγορα θα φτάσει και στο δικό μας σπίτι.
Αλληλεγγύη στη πάλη των λαών. Να σταματήσει οποιαδήποτε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος δολοφόνο-Ισραήλ.

Απαιτούμε την ύπαρξη ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση την επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ. Η μάχη για να σπάσουμε τις αλυσίδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να μην επαναχαραχτούν τα σύνορα με το αίμα των λαών, δίνεται  μαζί με τη μάχη για να ζει ο λαός καλύτερα, νοικοκύρης στον τόπο του, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
19-5-2018                                                                                            
Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ