Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα 15νθήμερη αναβολή της δίκης για τον ΧΥΤΑ θα ζητήσει (;) ο Δήμος την Πέμπτη

Κέρκυρα
23 Μαΐου 2018 / 16:40

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα αναβολή πρόκειται να ζητήσει η πλευρά του Δήμου από το Δικαστήριο, την Πέμπτη. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε ο δικηγόρος των εναγομένων, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Μάνος Ράπτης στους συναδέλφους του της άλλης πλευράς.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτή τη φορά και με τεκμήριο τις ανειλημμένες άλλες υποχρεώσεις της συνηγόρου του ΣΥΔΙΣΑ, και προκειμένου να ενημερωθεί αυτή, η αίτηση αναβολής θα είναι για 15νθήμερο. Η εξέλιξη αυτή των πραγμάτων εφόσον το Δικαστήριο τοποθετηθεί θετικά,  θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ανατρεπτική της εξέλιξης των πραγμάτων. Όμως σύμφωνα τουλάχιστον με την πρόεδρο του Εξωραϊστικού συλλόγου των κατοίκων του Τεμπλονίου, Μάγδα Παπανικολοπούλου, η εναπόθεση σκουπιδιών στα άλλοτε κύτταρα γίνεται πλέον  κανονικά από την περασμένη Κυριακή. Το γεγονός επισημαίνεται στις επανειλημμένες μηνυτήριες αναφορές, που καταθέτει καθημερινά ο σύλλογος στο Αστυνομικό Τμήμα πόλης, όπου ανήκει το Τεμπλόνι, με τελικό αποδέκτη την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κερκύρας. Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, η καθ' υπέρβαση κάθε ορίου (σ.σ. βεβαίως και των περιβαλλοντικών όρων) εναπόθεση σύμμικτων απορριμμάτων στα πρώην κύτταρα  συντελείται αβίαστα, τουλάχιστον σύμφωνα με την καταγγελία των κατοίκων. Το δημαρχείο ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει. Έτσι όμως το ζητούμενο προσωρινής χρήσης αποδίδεται (σ.σ. άνωθεν;) de facto. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η έστω κι έτσι προσωρινότητα, στο βάθος της προβάλλεται στην λειτουργία της εγκατάστασης στη Λευκίμμη. Άλλη μια προσωρινότητα δηλ. μέχρι την ολοκλήρωση Μονάδας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (σ.σ. κάπου)! Στο μεταξύ θα έχουν μεσολαβήσει οι τοπικές και -ποιος ξέρει ποιες άλλες-, εκλογές.
Και ο σύλλογος «Αλεύχιμον», δια της προέδρου του Μ. Κοντομάρη κατέθεσε μήνυση την Τετάρτη (23/5) εναντίον περιφερειάρχη και δήμαρχου για τις δηλώσεις εναντίον τους με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Λευκίμμη.
Ριγμένος απ' αυτές τις εξελίξεις είναι και ο Δήμος Παξίων, που δικαιούται να φέρει και να ρίξει κι αυτός τα σκουπίδια του στο Τεμπλόνι αλλά δεν το κάνει. Γι' αυτό ο δήμαρχος ζήτησε να δει την Εισαγγελέα να του πει τι να κάνει. Η Μ. Τατάκη όμως έλειπε χθες από την Κέρκυρα και το ραντεβού ορίστηκε για την Παρασκευή.