Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε επί πέντε μετά από πέντε χρόνια στους Αργυράδες

ΕΠΣΚ
24 Μαΐου 2018 / 17:06
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ελλάδα είμαστε και μάλιστα Κέρκυρα, που σημαίνει ότι όλα γίνονται δύσκολα, οι υποσχέσεις πάνε και έρχονται και τίποτε δεν τελειώνει.

Και επειδή ασχολούμαστε με το αθλητικό κομμάτι, μην ξεχνάμε κατά καιρούς τα «παραμύθια» που έχουν πει οι πολιτικοί, οι εκλεγμένοι στο νησί μας γενικότερα. Τι να πούμε για τις τέσσερις και πλέον δεκαετίες που περιμένει ο κερκυραϊκός το κλειστό στις Αλυκές; Τι να πούμε για τα δύο κλειστά που έταξαν στον βορρά μετά το Ολυμπιακό μετάλλιο της Μαρίας Γεωργάτου το 2000; Και τόσα άλλα με πιο πρόσφατο βέβαια τις αλλαγές χλοοτάπητα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε γήπεδο Λευκίμμης και Ολύμπου που δείχνουν βαλτωμένα.
Όμως έχουμε και ένα θαύμα, αφού κάτι που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, φαίνεται να τελειώνει «τόσο γρήγορα». Πριν από 15 χρόνια στις Αργυράδες το γήπεδο του Κρόνου έγινε σχολείο και φυσικά η ομάδα έμεινε χωρίς γήπεδο. Βέβαια η κίνηση δημιουργίας σχολείου βρίσκει τους πάντες σύμφωνους, αλλά παράλληλα θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα και για έναν χώρο άθλησης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, απλά πριν αρκετά χρόνια ένα κομμάτι προς τον νότο, από το παλιό γήπεδο θεωρήθηκε ότι μπορούσε να γίνει ένα γηπεδάκι για αγώνες 5Χ5 για τα παιδιά της περιοχής και του σχολείου φυσικά.
Τη μια χρονιά έκοψαν τα χόρτα, την άλλη καθάρισαν τον χώρο, την άλλη έβαλαν σκαπτικό να το ισοπεδώσει, την επομένη έκαναν ένα «τσιμεντένιο τετράγωνο» περιμετρικά για να φτιάξουν το γήπεδο και πέρασαν πάνω από πέντε χρόνια, για να βγάλει πριν δυο μήνες απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για χρηματοδότηση. Κόστος κάτι λιγότερο από 28.000€ για να στρωθεί συνθετικός χλοοτάπητας. Και το θαύμα έγινε, ο εργολάβος που πήρε το έργο, ξεκίνησε τις εργασίες και όλα δείχνουν ότι γράφει ιστορία, ένα γηπεδάκι (έστω και πολύ μικρών διαστάσεων) θα δοθεί προς χρήση στα παιδιά των Αργυράδων τις επόμενες μέρες.
Βέβαια για την περιοχή είναι το ελάχιστο, αφού οι άνθρωποι του Κρόνου παλεύουν από τότε να φτιάξουν και ένα κανονικό γήπεδο, η ομάδα βρέθηκε στη Γ΄ Εθνική με τη συμπλήρωση 50 χρόνων ιστορίας και μέσω δικαστικών αγώνων προσπαθούν να υλοποιήσουν το όνειρο της κατασκευής γηπέδου. Πόσο ακόμη θα περιμένουν; Ποιος ξέρει;
    

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια