Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλλιέργεια & κατοχή κάνναβης

Ιόνια Νησιά
27 Απριλίου 2016 / 12:59

Συνελήφθησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Ιόνια Νησιά, στο πλαίσιο το εντατικοποίησης αστυνομικών ελέγχων, επτά άτομα, σε πέντε διαφορετικές υποθέσεις, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση τη Μ. Δευτέρα (25-04-2016) εντοπίστηκαν στο Ληξούρι Κεφαλληνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, τρείς άνδρες, δύο 20χρονοι και ένας 21χρονος και στη κατοχή τους βρέθηκε -αρχικά- μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 21χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ενώ κατασχέθηκε ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν για την καλλιέργεια τους, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ καθώς και άλλα αντικείμενα.  

Η δεύτερη περίπτωση, αφορούσε τον εντοπισμό ενός 26χρονου στη Ζάκυνθο τη Μ.Τρίτη (26-04-2016), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, και στην κατοχή του βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4 γραμμαρίων περίπου.

Οι άλλες τρεις περιπτώσεις, αφορούσαν τον εντοπισμό τριών ανδρών, ηλικίας 29, 30 και 32 ετών, στην Κέρκυρα τη Μ.Τρίτη (26-04-2016), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, και στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.
Οι  επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά περίπτωση Εισαγγελικές Αρχές.