Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίτιμη δημότης Κέρκυρας θα ανακηρυχθεί η Δρ. Lee Durrell

Lee Durrell
28 Μαΐου 2018 / 18:15
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παράλληλα θα της απονεμηθεί το αργυρούν μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίτιμη δημότης Κέρκυρας θ’ ανακηρυχθεί την Τρίτη 29 Μαΐου, στις 19:00, σε ειδική τελετή στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo η Δρ. Lee Durrell. Παράλληλα θα της απονεμηθεί το αργυρούν μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.

Η Δρ. Lee Durrell είναι η χήρα του Τζέραλντ Ντάρελ, του Βρετανού φυσιοδίφη,  λάτρη της Κέρκυρας και συγγραφέα του αγαπημένου βιβλίου "Η οικογένεια μου και άλλα ζώα" στο οποίο βασίστηκε η δημοφιλής τηλεοπτική βρετανική σειρά The Durrells, που γυρίζεται στο νησί κάθε καλοκαίρι. 

Η Lee, η οποία είναι Δρ. Ζωολογίας, ερευνήτρια και συγγραφέας, επισκέπτεται συχνά το νησί των Φαιάκων και έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κέρκυρας και ειδικότερα για την έκταση του Ερημίτη, δίνοντας συνεντεύξεις στον ελληνικό και ξένο τύπο, ενώ πέρσι απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ίδιο θέμα. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.