Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της Λευκίμμης από την Αποκεντρωμένη

ΣΥΔΙΣΑ
01 Ιουνίου 2018 / 14:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ήλθε πριν αλέκτορα φωνήσαι, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση του γηπέδου στα Μεσοράχια με σκοπό να τοποθετηθούν εκεί προσωρινά, τα δέματα των σκουπιδιών.

Η αίτηση από τον ΣΥΔΙΣΑ έγινε την Πέμπτη, η απάντηση έφτασε στην Περιφέρεια νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής κι ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έστειλε εντολή δημοσίευσης της ανακοίνωσης για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το ακριβές περιεχόμενο της τροποποίησης και τον χρόνο της προσωρινής αυτής διαχείρισης.
Σύμφωνα με αυτήν την εξέλιξη, ο ΣΥΔΙΣΑ μπορεί να χρησιμοποιήσει την εγκατάσταση στην Λευκίμμη χωρίς να μεσολαβήσει η αποκατάστασή της από τον πρόσφατο εμπρησμό. Να εναποθέτει δηλ. ό, τι δεματοποιείται στο Τεμπλόνι, προκειμένου να αποσυμφορηθεί εκεί το τσιμεντένιο πλατό.
Απομένει βεβαίως η πολιτική διαχείριση της υπόθεσης, δεδομένης της άρνησης των Λευκιμμιωτών στη χρήση της εγκατάστασης.
Εκτιμάται ότι γύρω από τον δεματοποιητή στο Τεμπλόνι έχουν συγκεντρωθεί δεματοποιημένα 10 χιλ. τόνοι σκουπιδιών ενώ στους δρόμους της πόλης και της κερκυραϊκής υπαίθρου υπολογίζεται ότι τα βουνά των σκουπιδιών ξεπερνούν τις τρεις χιλ. τόνους!