Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσιακή παρουσία στα Εργομετρικά Κωπηλασίας του ΝΑΟΚ

7ο Δημοτικό
05 Ιουνίου 2018 / 17:56
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τεράστια απήχηση είχε η προσπάθεια του ΝΑΟΚ να κάνει Αγώνες Εργομετρικών Κωπηλασίας για τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού

το πρωί της Τρίτης στο 7ο Δημ. Σχολείο. Και φέτος τα παιδιά έδειξαν πόσο πολύ θέλουν να είναι στον αθλητισμό και να δοκιμάσουν και ένα άθλημα που έχει γράψει τη δική του ιστορία και στο νησί μας, χάριν του ΝΑΟΚ και των παιδιών που κατά καιρούς έχουν φέρει μεγάλες διακρίσεις όχι μόνο στη χώρα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο 7ο Δημ. Σχολείο βρέθηκαν για το 11ο Τουρνουά Κωπηλασίας Εργομέτρων Δημοτικών Σχολείων Κέρκυρας, 16 ομάδες των 10 παιδιών η κάθε μία, για να πάρουν μέρος και στις περιπτώσεις αυτές η συμμετοχή και η διάθεση είναι που μετράει, από κει και πέρα για το αύριο και για το πόσα παιδιά από αυτά θα ενταχθούν στο τμήμα κωπηλασίας του ΝΑΟΚ και κυρίως πόσα θα φτάσουν σε αγωνιστικό επίπεδο, είναι ένα άλλο κομμάτι. Μέτρησε και μετράει ότι ξεκινώντας μέσα από τα Δημοτικά Σχολεία βρίσκεις παιδιά που  θα μπουν στον αθλητισμό και όταν σε ένα κάλεσμα για κωπηλασία είναι 160 αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό για τη νεολαία, αφού μιλάμε για κωπηλασία, αλλά το ίδιο γίνεται και από άλλα αθλήματα που καλλιεργούνται στο νησί και όλη αυτή η προσπάθεια μόνο θετική είναι για τα παιδιά.
Με τον προπονητή Γιώργο Νοταρόπουλο και το τιμ του ΝΑΟΚ να είναι παρών, έγιναν τα εργομετρικά και οι άνθρωποι της κωπηλασίας έμειναν πολύ ευχαριστημένοι και από τη συμμετοχή και από αυτό που συνάντησαν και απλά ελπίζουν ότι μέρος των παιδιών θα επιλέξει την κωπηλασία του ΝΑΟΚ για να ξεκινήσει αθλητισμό.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια