Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόβει την …ανάσα το video από drone του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
05 Ιουνίου 2018 / 19:21

Αυτό σημαίνει κορεσμένα κύτταρα!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουν δυστυχώς γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας οι φωτογραφίες των «βουνών» σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Ωστόσο η ολοκληρωμένη εικόνα της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί, αποτυπώνεται σε βίντεο από drone που ανέβασε στη σελίδα του ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής, σχολιάζοντας παράλληλα: «Παρακολουθώντας το βίντεο αυτό, πέραν της κάκιστης διαχείρισης και των βουνών των σκουπιδιών στα κύτταρα θα παρατηρήσετε και την ομορφιά του περιβάλλοντος, εις βάρος του οποίου εγκληματούν για περισσότερα από τριάντα χρόνια.
Σπίτια όπως βλέπετε υπάρχουν και μάλιστα προϋπήρχαν των χωματερών. Η θέση της χωματερής βρίσκεται δε ανάμεσα σε σύμπλεγμα λιμνών οι οποίες ανήκουν στον κατάλογο προστατευόμενων μικρών νησιωτικών υγροβιότοπων.
Η μια δε εξ αυτών η λίμνη Μπρετάνου είναι και ο αποδέκτης των ανεπεξέργαστων λυμάτων της χωματερής (φαίνεται στο βάθος με μαύρο χρώμα στα νερά).... Νεκρή πλέον!!!
Ουδέποτε υπήρξε προέγκριση χωροθέτησης για την συγκεκριμένη δράση ενώ το ΙΓΜΕ ήταν αποτρεπτικό εξ αιτίας του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα αλλά και της σύστασης του εδάφους.
Τούτο δε αποδεικνύεται και από τις καθιζήσεις που γίνονται στην περιοχή και που έχουν ενταθεί την τελευταία δεκαετία
Σ' αυτήν λοιπόν την περιοχή και με τα δεδομένα αυτά εξακολουθούν οι εγκέφαλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να θέλουν να κάνουν και το εργοστάσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης που πολύ πιθανόν λόγω των προαναφερομένων σε κάποια χρονική στιγμή να ψάχνουμε να το βρούμε
Αυτά με πολύ λίγα λόγια είναι οι ημέρες και τα έργα της αυτοδιοίκησης α και β βαθμού
Να τους χαιρόμαστε..»