Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λάβρος ο Θ. Γαλιατσάτος για την παρουσία της Χ.Α στη συναυλία της Λευκίμμης

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
06 Ιουνίου 2018 / 11:03

«Ήρθε η ώρα της επιβεβαίωσης για αυτήν την διαπλοκή που εμείς την καταγγέλλαμε απ΄την αρχή» είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχολιάζοντας την παρουσία του βουλευτή της Χ.Α. Ιωάννη Αϊβατίδη στη συναυλία διαμαρτυρίας της Λευκίμμης το περασμένο Σάββατο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είπε «Χωρίς περιστροφές, το κυρίαρχο στοιχείο των ημερών είναι η άμεση εμπλοκή της Χρυσής Αυγής  στην υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων και στην υπόθεση του ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
Ορισμένοι θεώρησαν ως υπερβολή τις αναφορές μας το προηγούμενο διάστημα στο "αυγό του φιδιού", μια έκφραση που είναι καθιερωμένη ευρύτερα για να καταδείξει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες όπου επωάζεται ο φασισμός.
Κατά τη γνώμη μας ήρθε η ώρα της αποκάλυψης, με την προκλητική παρουσία του βουλευτή της Χ.Α., ο οποίος διεκδικεί πλέον ανοιχτά τα επίχειρα της προσπάθειας του πολιτικού του χώρου. Πήγε δηλαδή στη Λευκίμμη για να εισπράξει τα πολιτικά οφέλη. Ήρθε η ώρα της επιβεβαίωσης για αυτήν την διαπλοκή που εμείς την καταγγέλαμε απ΄την αρχή, όταν στέλεχος των δήθεν κινημάτων ανέκραξε από μικροφώνου στη Λευκίμμη, ότι κανείς δεν περισσεύει, αναφερόμενος στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής».  Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα ο Θ. Γαλιατσάτος συμπλήρωσε ότι ο δημοκρατικός λαός της Λευκίμμης, οφείλει να λάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να παραμερίσει αυτά τα στοιχεία.



Ολοκληρώνοντας ο Θ. Γαλιατσάτος τόνισε «Πρέπει να αντιληφθούμε πια όλοι  ότι είναι συμφέρον του καθενός να βγουν γρήγορα οι άδειες του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, για να μπορεί και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης να ρίξει και τα χώματα πάνω στα δέματα και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον. Και ο Δήμος από την πλευρά του να επιταχύνει τα βήματα για την αποκατάσταση των ζημιών και τις άλλες προϋποθέσεις για να μπορέσει και η περιφέρεια να αδειοδοτήσει το ΧΥΤΑ ως ΧΥΤΥ».