Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων - εκδηλώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων
06 Ιουνίου 2018 / 13:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Ιουνίου, ημερομηνία η οποία συμπίπτει με την ίδρυση του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων το 1948. Η καθιέρωσή της από το έτος 2007

οφείλεται στη θετική ανταπόκριση των Ηνωμένων Εθνών σε σχετικό αίτημα του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων.  
Στόχος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων είναι:
α. Η ευαισθητοποίηση του κοινού (φορέων και ιδιωτών) για τη σημασία των αρχείων,
β. Η προβολή των μοναδικών και σπάνιων τεκμηρίων που διατηρούνται και φυλάσσονται από τους αρχειακούς φορείς,
γ. Η βελτίωση της εικόνας των αρχείων και η ενίσχυση της προβολής τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η σημαντικότητα του ρόλου των αρχείων με τη χρηστική, την αποδεικτική και την ιστορική τους σημασία κρίνεται όλο και περισσότερο αναγκαία στο σύγχρονο κόσμο.  
Τα ΓΑΚ - Αρχεία Ν. Κέρκυρας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 από τις 10:00 – 14:00 προσκαλούν το κοινό να επισκεφθεί τους χώρους τους, στους οποίους βρίσκεται κατατεθειμένη η σημαντικότερη συλλογική μνήμη του Ιόνιου χώρου των τελευταίων έξι αιώνων.
«Θα είναι χαρά  να σας φέρουμε σε επαφή με τον κόσμο των αρχείων, να σας ξεναγήσουμε στα αναγνωστήρια και στα εργαστήριά μας, να σας κάνουμε κοινωνούς της ενδιαφέρουσας και συναρπαστικής δραστηριότητάς μας και να σας φιλοξενήσουμε στη νέα μας έκθεση με τίτλο: «Προάστια και περιαστικοί οικισμοί: αρχιτεκτονικές όψεις 19ου αιώνα», η οποία βασίζεται σε πρωτότυπα αρχειακά τεκμήρια».