Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών στο πλευρό του ΝΑΟΚ

Ψήφισμα συμπαράστασης
07 Ιουνίου 2018 / 10:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τη Γ.Σ. των μελών του Ν.Α.Ο.Κ. για το θέμα των εγκαταστάσεων του, ο ιστορικός και συνοδοιπόρος σε πολλά θέματα

Ν.Ο. Πατρών, ο οποίος γνωρίζει καλά τι σημαίνει για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία η λειτουργία ενός ιστορικού Ομίλου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης προς τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας.
 
«Θέμα: Ψήφισμα συμπαράστασης στις ενέργειες του ΝΑΟΚ για διατήρηση και αυτόνομη λειτουργία των παράκτιων εγκαταστάσεών του
Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών συμμερίζεται την αγωνιώδη προσπάθεια τουιστορικού και φίλου Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας, να διατηρήσει και να λειτουργεί αυτόνομα τις ναυτικές εγκαταστάσεις του στον παραχωρημένο από την πολιτεία χώρο, το παλιό λιμάνι της Κέρκυρας.
Για τον σκοπό αυτό, με απόφαση του ΔΣ του ΝΟΠ, απευθύνει ένα ψήφισμα αμέριστης στήριξης προς τη διοίκηση, τα μέλη και τους αθλητές του ΝΑΟΚ, δηλώνοντας ότι η δίκαιη προσπάθειά τους έχει στενό συμπαραστάτη τον ΝΟΠ. Άλλωστε η απειλή της αναστολής λειτουργίας των παραδοσιακών παράκτιων εγκαταστάσεων, είναι παρόμοια για πολλούς ιστορικούς ναυτικούς ομίλους της χώρας.
Η επιζητούμενη αξιοποίηση των παραλιακών χώρων πρέπει να περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις των ιστορικών ναυτικών ομίλων, με ουσιαστικές παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν και ενισχύουν τον διαχρονικό σημαντικό ρόλο τους στην τοπική κοινωνία και στηρίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Θεωρούμε αδιανόητο, ναυτικοί όμιλοι, καταξιωμένοι σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, να απειλούνται με τη στέρηση του δικαιώματος στην απρόσκοπτη παρουσία στις αθλητικές εγκαταστάσεις τους και στην αυτόνομη λειτουργία τους, προς όφελος της νεολαίας και των πολιτών. Η απομάκρυνση των ομίλων από τις ιστορικές εστίες τους, αποκόπτει τους πολίτες από την ιστορική μνήμη, την παράδοση και το όρμα για το μέλλον, στοιχεία που αποτελούν τους κυρίαρχους πυλώνες μίας ευημερούσας και δημοκρατικής κοινότητας.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς και ευχές για την επίτευξη των δίκαιων στόχων σας».
 
Ο ΝΑΟΚ ευχαριστεί θερμά τον Ν.Ο.Π., με τον οποίο σύντομα σκοπεύει να αναπτύξει κοινές δράσεις και μέσα από τη σύσταση ενός δικτύου ιστορικών ναυτικών ομίλων του Ιονίου Πελάγους.