Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο καλύτερος Μάιος όλων των εποχών στις αφίξεις!

αφίξεις
07 Ιουνίου 2018 / 15:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας Μάιος με συμπεριφορά Αυγούστου προηγουμένων ετών, αποδεικνύεται ο φετινός για την Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά, γεγονός που επιτρέπει στον αντιπεριφερειάρχη Σπ. Γαλιατσάτο να θριαμβολογεί. (κλικ στα link για να δείτε τους πίνακες της Fraport, αφίξεων εξωτερικού, εσωτερικού και ανά χώρα προέλευσης).

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Fraport, που αναρτήθηκαν την Πέμπτη, στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας κατέβηκαν τον περασμένο μήνα περίπου 183 χιλ. επιβάτες εξωτερικού από 2312 πτήσεις, απόδοση ρεκόρ αεροδρομίου για τον 5ο μήνα του χρόνου.
Κέρκυρα: +24,25% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά και ακολουθούν η Γερμανική, η Πολωνική, η Ολλανδική, η Ιταλική, κλπ. Επίσης η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή, αφίξεις και αναχωρήσεις) παρουσίασε άνοδο +16,90%.
Άκτιο: +5,35% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά, ακολουθούν η Γερμανική, η Ολλανδική, της Δανίας, της Σουηδίας, κλπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή ) παρουσίασε άνοδο +7,10%
Κεφαλονιά: +33,80% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά και ακολουθούν η Ολλανδική, η Γερμανική, η Ιταλική , η Πολωνική, κλπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +23.90%.
Ζάκυνθος: +21,30% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά, ακολουθούν η Πολωνική, η Ολλανδική, η Γερμανική, η Σουηδική, κλπ. Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +9,70%
Οι προβλέψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναφέρονται σε ανοδικές τάσεις και κατά τους μήνες της τουριστικής περιόδου. Οι Tour Operators αναζητούν περισσότερες κλίνες για το 2019, ενώ οι πωλήσεις για την επόμενη χρονιά «τρέχουν» ήδη προ διμήνου.