Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια, κατοχή & διακίνηση κάνναβης

κάνναβη
09 Ιουνίου 2018 / 08:43

Κατασχέθηκαν περισσότερα από τέσσερα κιλά κάνναβης και 15 δενδρύλλια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθησαν χθες (08-06-2018)  στην Κέρκυρα, κατά την διάρκεια διαδοχικών αστυνομικών επιχειρήσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ένας 28χρονος Έλληνας και ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καλλιέργεια κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, ένας 28χρονος Έλληνας, καθώς σε δύο διαφορετικές κατοικίες  του είχε  εγκαταστήσει, στην πρώτη πλήρες εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (skunk) και στον προαύλιο χώρο της δεύτερης  καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Κατά την διάρκεια των ερευνών  που έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού συνολικά κατασχέθηκαν :

-  15 δενδρύλλια κάνναβης
-  συσκευασίες κάνναβης βάρους 27 γραμμαρίων
-  εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας




Στη δεύτερη αντίστοιχη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, έναν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 4 κιλά κάνναβης.
Συγκεκριμένα όπως διαπιστώθηκε, ο 23χρονος είχε εισαγάγει την ποσότητα της κάνναβης στην χώρα μας, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και στην συνέχεια την διατηρούσε σε υπαίθρια δασώδη έκταση.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4.400 γραμμαρίων.
Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών  «Vamma».
Για τις δύο υποθέσεις σχηματίσθηκαν κατά περίπτωση κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες για τα αδικήματα της παράνομης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, παράνομης εισαγωγής, κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων κάνναβης.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.