Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έργα βελτίωσης και ανάπλασης σε οικισμούς των Παξών

Παξοί
11 Ιουνίου 2018 / 07:34

Παρεμβάσεις και αναπλάσεις διάφορων σημείων των οικισμών του νησιού ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Παξών

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Παξών, με τις παρεμβάσεις αυτές  βελτιώθηκε αισθητικά, η εικόνα των οικισμών, σε κομβικά του σημεία.

Συγκεκριμένα:

·     Βελτιώνεται αισθητικά η εικόνα του σημείου, που βρίσκεται το άγαλμα του Στρατηγού Μακρή (έναντι παραλίας Γιανά)  με τον καθαρισμό και ανάπλαση του μικρού πάρκου, δράση που περιλάμβανε : πλακόστρωση, κατασκευή καθισμάτων - παγκάκια τόσο εντός του σημείου όσο και έναντι αυτού, πάνω από την παραλία.

·     Φωταγωγήθηκε με επιτοίχια παραδοσιακά φανάρια ο κεντρικός πεζοδρόμος Γάιου, ενώ συνεχίζονται ο επιδιορθώσεις προβληματικών λαμπτήρων σε διάφορα σημεία του νησιού.

·     ΄Αρχισε η τοποθέτηση  καλλωπιστικών φυτών  σε παλιές και νέες ζαρντινιέρες σε σημεία των οικισμών ενώ για τον ¨ορισμό¨ των πεζοδρόμων ως τέτοιους τοποθετήθηκαν όμορφες ζαρντινιέρες αντικαθιστώντας τα κολονάκια, οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται με την επιμέλεια του αντιδημάρχου Αρσένη Λέκκα.

·     Ολοκληρώθηκε  ο καθαρισμός  της ΄Αγγλο-Γαλλικής δεξαμενής των Αγίων Αναργύρων στο Γάιο, με την επίβλεψη της αντιδημάρχου κας Σταυρούλας Απέργη.

·     Πλακοστρώθηκε ο κεντρικός πεζόδρομος Γάιου, με την συμβολή στην συγκεκριμένη δράση του προέδρου Δ.Σ κ. Εμμανουήλ Βλαχόπουλου.

·     Τέλος πραγματοποιείται συντήρηση-πισσόστρωση στους κεντρικούς και μη δρόμους του νησιού.

Στόχος του Δήμου, η αναγέννηση της κάθε γειτονιάς, η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών του και η δημιουργία ενός νησιού ακόμα πιο φιλικού για τους επισκέπτες του.