Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι έχει συμβεί με το μηχάνημα χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
13 Ιουνίου 2018 / 12:22

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας-Τι απαντά ο διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια, η οποία, ειδικά στην Κέρκυρα, τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα και σε ένα κοινωνικό φαινόμενο πρώτου μεγέθους, αφού, δυστυχώς, αφορά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της.
Ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη προκύπτει ότι έχει επέλθει βλάβη στο μηχάνημα διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες στους ασθενείς. 
Το γεγονός, όμως, που επιτείνει το πρόβλημα, είναι ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν έχει παράσχει, έως τώρα, καμία ενημέρωση σχετικά με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, που αφορά την υγεία πολιτών, που πάσχουν από την πολύ σοβαρή αυτή ασθένεια. Επίσης καμία ενημέρωση δεν υπάρχει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης αυτής.
Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά ευαίσθητη στα κοινωνικά ζητήματα και στα ζητήματα υγείας, καλεί την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου άμεσα να πράξει κάθε τι το δυνατό, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη του μηχανήματος των χημειοθεραπειών, καθώς και να παράσχει στους καρκινοπαθείς άμεσα πληροφόρηση σχετικά με την προοπτική και τον χρόνο αποκατάστασης του προβλήματος.

Η απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου

Σε σχέση με δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Κέρκυρας για το τμήμα χημειοθεραπειών του
νοσοκομείου Κέρκυρας.
Το μηχάνημα νηματικής ροής όπου διαλύονται τα χημικοθεραπευτικά σκευάσματα, την Παρασκευή 8/6 το πρωί παρουσίασε όντως βλάβη (και όχι την Πέμπτη).
Η διοίκηση αυθημερόν ενέκρινε κονδύλιο για την επισκευή του.
Η εταιρεία που το συντηρεί κάθε χρόνο, ειδοποιήθηκε την ίδια ημέρα άμεσα και μετά
από παράκληση και πίεση του νοσοκομείου επίσπευσε την επισκευή του. Έτσι ήδη
σήμερα Τετάρτη 13/6, μόλις 2 εργάσιμες μετά, τεχνικός βρίσκεται στο νοσοκομείο για το σκοπό αυτό.
Κανένας ασθενής δεν ταλαιπωρήθηκε καθώς όλοι το διήμερο αυτό της βλάβης ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη μετακίνηση της θεραπείας τους τις επόμενες ημέρες.
Καλό θα είναι οποιαδήποτε ενημέρωση επιθυμεί η ΝΟΔΕ Κέρκυρας, να τη ζητάει από τη διοίκηση του νοσοκομείου απευθείας, χωρίς να προκαλεί πανικό για ζητήματα σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, που η διοίκηση ως οφείλει έχει ήδη ενημερώσει.