Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναμένεται παράταση αιτήσεων επιδότησης για τους αγρότες

Επιδοτήσεις
02 Μαΐου 2016 / 19:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Συνεταιριστική Κοινοπραξία Κέρκυρας ενημερώνει τους γεωργούς δικαιούχους Ενίσχυσης από ΟΣΔΕ για το έτος 2016 της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας,

ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τη Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου τρέχοντος έτους, τα Κράτη Μέλη τα οποία επιθυμούν μπορούν να παρατείνουν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων άμεσων ενισχύσεων των δικαιούχων αγροτών τους  μέχρι και ένα μήνα. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη υποβολή των αιτήσεων άμεσων ενισχύσεων δεν μπορεί να ξεπεράσει την 15η Ιουνίου 2016.
Αναμένεται η θετική απόκριση της χώρας μας στη δυνατότητα επέκτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων άμεσων ενισχύσεων με τρόπο ώστε να διευκολυνθεί ο Έλληνας αγρότης-δικαιούχος στην ορθή υποβολή τόσο της αίτησης ενιαίας ενισχύσής του, όσο και στην πιθανή μεταβίβαση των δικαιωμάτων του σε νέο δικαιούχο.
Η Συνεταιριστική Κοινοπραξία Κέρκυρας θα ενημερώσει έγκαιρα για τη νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, μόλις η χώρα μας αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα που της δίνεται, καθώς επίσης θα ενημερώσει έγκαιρα για τη διαδικασία μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.