Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση ενός έτους στην παραχώρηση αιγιαλού στους Δήμους

Παραλίες
03 Μαΐου 2016 / 09:21

ΑΘΗΝΑ. Έστω και αργά, «ξεκολλάει» η διαδικασία μίσθωσης παραλιών για εκμετάλλευση.

Τροπολογία η οποία προβλέπει την παράταση για ένα χρόνο, της ΚΥΑ, που αφορά στην παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε ΟΤΑ Α’ βαθμού υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, Γιώργο Πατούλη να εκφράζει την ικανοποίησή του: «Ο αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ έφερε θετικό αποτέλεσμα σε ένα θέμα το οποίο αφορά, τόσο στη λειτουργία των αιγιαλών, όσο και στα οικονομικά των δήμων», τόνισε ο κ. Πατούλης. 

 
Η ισχύς της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Απριλίου 2015 σχετικά με την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού παρατείνεται έως 30.4.2017.
Η παράταση της εν λόγω ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 78/Α/26-4-2016 ενταγμένη στο Νόμο 4384/2016 για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Στο σχετικό νομοσχέδιο είχε  κατατεθεί ως τροπολογία.

Η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη είχε καταθέσει Ερώτηση σχετικά με την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στον Υπουργό Οικονομικών στις 30.3.2016. Στην Ερώτησή της η κ. Βάκη σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι «η έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου βρίσκεται προ των πυλών και ενδεχόμενη καθυστέρηση στη διαδικασία παραχώρησης δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας θα δημιουργούσε σειρά προβλημάτων στις τουριστικές περιοχές της χώρας».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα της χρήσης αιγιαλού και παραλίας χωρίς να χάνει την αρμοδιότητα και τα έσοδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού

www.dikaiologitika.gr
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα της χρήσης αιγιαλού και παραλίας χωρίς να χάνει την αρμοδιότητα και τα έσοδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού.

www.dikaiologitika.grΟ Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα της χρήσης αιγιαλού και παραλίας χωρίς να χάνει την αρμοδιότητα και τα έσοδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού.

Στο Άρθρο 56 του Νόμου 4384/2016 ορίζεται ότι:
«Η ισχύς της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Απευθείας παραχώρηση, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού» (Β΄ 578), όπως ισχύει, παρατείνεται έως 30.04.2017. Συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης σε τρίτους που έληξαν ή λήγουν έως την 30.4 2016, δεν παρατείνονται».