Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξενοδόχοι και καταλύματα της Κέρκυρας εκπέμπουν SOS στο Υπουργείο Τουρισμού

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας
15 Ιουνίου 2018 / 09:27

Να τεθεί σε έκτακτη ανάγκη ο προορισμός Κέρκυρα, ζητούν η Ένωση Ξενοδόχων και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά απέστειλαν η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας ζητώντας και την δική της παρέμβαση στο πρόβλημα των απορριμμάτων και τις επιπτώσεις του στον τουρισμό.

Η επιστολή

«Όπως φυσικά θα είστε ενήμερη, τόσο από τα συναρμόδια Υπουργεία όσο και από τα ΜΜΕ, η Κέρκυρα έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Τα απορρίμματα επί 2 μήνες, από το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, έχουν πνίξει στην κυριολεξία το νησί.
Οι κριτικές που ταξιδεύουν με τα σχόλια των επισκεπτών, καθιστούν πλέον τον άλλοτε
κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, στην ποιο τριτοκοσμική και βρώμικη τουριστική περιοχή της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της ευθύνης που σας αναλογεί αναφορικά με το τουριστικό προϊόν της χώρας, τούτη εδώ την ύστατη ώρα, σας καλούμε να πράξετε το ελάχιστο με τα συναρμόδια Υπουργεία και θέτοντας μαζί τους τον προορισμό Κέρκυρα, σε έκτακτη ανάγκη, επιτάσσοντας όλα τα μέσα που μπορεί να κατέχει η Ελληνική πολιτεία για τη λύση του προβλήματος και την προστασία της υγείας τόσο των πολιτών της Κέρκυρας όσο και των χιλιάδων επισκεπτών μας».