Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύγκρουση & προσάραξη καταμαράν σε βράχια

Λευκάδα
03 Μαΐου 2016 / 10:04

ΛΕΥΚΑΔΑ. Καλά στην υγεία τους είναι οι 15 επιβαίνοντες δύο μικρών καταμαράν, που συγκρούστηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λευκάδας με αποτέλεσμα και τα δύο σκάφη να προσαράξουν σε βραχώδη περιοχή.

Η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε για το περιστατικό από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης. Άμεσα  κατέπλευσαν στην περιοχή προς παροχή βοήθειας τρία περιπολικά σκάφη του  Λιμενικού, τα παραπλέοντα σκάφη “Αγιος Σπυρίδωνας” Ν.Λ. 131 και “Αγιος Νικόλαος” Σ.Π. 134, ενώ  από ξηράς μετέβη περιπολικό όχημα του Λιμενικού, όπου διαπίστωσαν ότι σε απόσταση περίπου 1,5 ν.μ. από τη βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας, υπήρχαν προσαραγμένα σε βραχώδη περιοχή και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους τα επαγγελματικά καταμαράν ''VAYA CON DIOS'' σημαίας Γαλλίας και ''ELEPHANT BLANC'' Ν. Κέρκυρας 990.
Οι δεκαπέντε συνολικά αλλοδαποί επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, αφού μετεπιβιβάστηκαν στο αλιευτικό ''Αγιος Νικόλαος" αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Λευκάδας, ενώ σύμφωνα με δήλωση των Κυβερνητών παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και στα δύο σκάφη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.