Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταφέρθηκε για τις 25/6 το Δ.Σ. της Superleague. Καίει η απόφαση την Κέρκυρα

Superleague
16 Ιουνίου 2018 / 07:50
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Τέσσερις μέρες μετά πήγε η πολύ σημαντική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Superleague που ουσιαστικά θα καθορίσει και το μέλλον της κατηγορίας.

Ουσιαστικά φτάσαμε στην ώρα μηδέν για την αναδιάρθρωση και για το μέλλον της Λίγκας και όλα είναι ανοικτά για την έναρξη στις 25 Αυγούστου, όπως είχε προγραμματιστεί.
Η ημέρα διεξαγωγής του Δ.Σ. που πλέον είναι στις 25 Ιουνίου, αντί 21 που αρχικά είχε οριστεί και θα γίνει με τον υφυπουργό αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη παρόντα. Γνωστό είναι ότι η απόφαση για την αναδιάρθρωση και τον σχεδιασμό, περνάει μέσα από τη Superleague και η παρουσία του Υφυπουργού δείχνει απαραίτητη.
 
Η επίσημη ανακοίνωση της Λίγκας
 
«Ανακοινώνεται ότι το αρχικώς προγραμματισθέν Δ.Σ. της Πέμπτης 21/6/2018, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00, με τα ίδια θέματα Ημερησίας Διατάξεως, παρουσία του Yφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, δε μπορούσε να παρευρεθεί στην αρχικά ορισθείσα συνεδρίαση». 
 
Πρόκειται σαφώς για το πιο σημαντικό Δ.Σ. και για το σκέλος της αναδιάρθρωσης και για την ηγεσία της Λίγκας, αφού θα έχουμε και εκλογή προέδρου για την ερχόμενη σεζόν. Με τις αποφάσεις θα φανεί και το εάν θα πάμε ή όχι δίχως προβλήματα για την σέντρα της 25ης Αυγούστου και το κατά πόσον θα αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Αυτές οι αποφάσεις καίνε και τον ΑΟΚ, που εδώ και ένα μήνα έχει ουσιαστικά «παγώσει» κάθε ενέργεια, αφού περιμένει τις αποφάσεις έτσι ώστε να ξέρει σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα αγωνιστεί. Μαζί με τον ΑΟΚ καίγονται ακόμη τρεις ομάδες, ο Πλατανιάς, η Παναχαϊκή και ο Κισσαμικός, αφού οι τέσσερις αυτές ομάδες είναι μετέωρες μεταξύ Σούπερ Λίγκας και Β΄ Εθνικής και το σίγουρο είναι ότι αν παίξουν στην ανώτερη κατηγορία, θα έχουν ελάχιστο χρόνο για να ετοιμάσουν τα ρόστερ τους ώστε να σταθούν αξιοπρεπώς την ερχόμενη σεζόν. Ειδικά για τον ΑΟΚ, που θέλει να κρατήσει κάποιους παίκτες που τα συμβόλαιά τους λήγουν πέντε μέρες αργότερα (30/6/2018) η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια