Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρχισαν οι εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
16 Ιουνίου 2018 / 08:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κέρκυρας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν

κατά την περίοδο προ-εγγραφών, από 15 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2018 για τη νέα σχολική χρονιά 2018-19, κάθε απόγευμα 6-8μμ, στο κτήριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας (7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να φοιτήσουν στην έδρα του ΣΔΕ Κέρκυρας ή στο παράρτημα Λευκίμμης. Πληροφορίες στο τηλ. 2661044997, την ιστοσελίδα του σχολείου http://blogs.sch.gr/sdekerk/ και στο email [email protected].

Το ΣΔΕ είναι ένα δημόσιο, δωρεάν, απογευματινό σχολείο ενηλίκων το οποίο χορηγεί απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου μετά από 2 έτη φοίτησης, χωρίς το άγχος των γραπτών εξετάσεων. Απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες καθώς και αλλοδαπούς, κατόχους απολυτηρίου Δημοτικού ή ισότιμου τίτλου του εξωτερικού. Στα ΣΔΕ μπορούν να φοιτήσουν επιπλέον όσοι έχουν παρακολουθήσει κάποιες τάξεις του Γυμνασίου, χωρίς να το έχουν ολοκληρώσει.
Τα μαθήματα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας παρέχονται στην πόλης της Κέρκυρας, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (7η παρ. Δον. Δημουλίτσα 7, πίσω από το Ψυχιατρείο), και τη Λευκίμμη, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης (Ριγγλάδες).

Το πρόγραμμα σπουδών διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο (μόνο 8 μαθήματα), τη διδακτική μεθοδολογία (απουσία προκαθορισμένης ύλης και εξετάσεων) και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων (περιγραφική 2 φορές το έτος), είναι, δε, προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενήλικων εκπαιδευόμενων. Επιπλέον παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες από Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και Σύμβουλο Ψυχολόγο, οι οποίοι υποστηρίζουν τους εκπαιδευόμενους εβδομαδιαία ατομικά και ομαδικά.

Η μετακίνηση για τη φοίτηση στο ΣΔΕ είναι δωρεάν, τόσο με το αστικό όσο και με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας, με χρήση μαθητικού δελτίου που παρέχει το Σχολείο. Επιπλέον, το Σχολείο χορηγεί βεβαίωση φοίτησης για αναβολή στράτευσης.
Πληροφορίες στο τηλ. 2661044997, καθημερινά 6-8μμ, την ιστοσελίδα του σχολείου http://blogs.sch.gr/sdekerk/ και στο email [email protected].