Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαίρετοι πιανίστες από όλον τον κόσμο συναντιούνται στην Κέρκυρα

Piano festival
16 Ιουνίου 2018 / 12:02

Εικοσιπέντε νεότεροι αλλά και ωριμότεροι πιανίστες επέλεξαν για τόπο συνάντησής τους την Κέρκυρα και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για να μοιραστούν τα μυστικά της τέχνης τους με το φιλόμουσο κοινό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η γιορτή του πιάνου ξεκινά στην Κέρκυρα αυτή τη Δευτέρα με το 6ο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου που θα γεμίσει το Παλαιό Φρούριο και την αίθουσα συναυλιών της Ιονίου Ακαδημίας με εξαίρετους πιανίστες από όλο τον κόσμο. Εικοσιπέντε νεότεροι αλλά και ωριμότεροι πιανίστες επέλεξαν για τόπο συνάντησής τους την Κέρκυρα και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για να μοιραστούν τα μυστικά της τέχνης τους με το φιλόμουσο κοινό.

Το φεστιβάλ και το θερινό Ινστιτούτο Πιάνου προσφέρουν φέτος τέσσερα εξαιρετικά ρεσιτάλ ξεκινώντας τη Δευτέρα στις 18:00 με το ρεσιτάλ πιάνου του δικού μας Λάμπη Βασιλειάδη, καθηγητή πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών και καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης. Ακολουθεί την Τρίτη το ρεσιτάλ του Αμερικανού Πιανίστα Aleck Karis από το μακρινό San Diego σε ένα πρόγραμμα με έργα Claude Debussy και την Τετάρτη θα απολαύσουμε ένα μοναδικό πρόγραμμα στην εποχή του ρομαντισμού από τον διεθνούς φήμης Ιταλό πιανίστα Claudio Cùrro Dossi σε έργα Chopin και Schumann. Το φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του και πάλι την Πέμπτη, αυτή τη φορά με ένα ανοιχτό master class νέων πιανιστών από τους καθηγητές του Ινστιτούτου με σκοπό το κοινό να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην ανώτερη διδασκαλία της πιανιστικής ερμηνείας. Οι συναυλιακές δράσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή με ένα πιανιστικό μαραθώνιο καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς που θα μοιραστούν μαζί μας μια πανδαισία διαφορετικών ηχοχρωμάτων και μουσικών στιλ και θα μας γεμίσουν ζωντάνια με τις ερμηνευτικές προσεγγίσεις τους!

 Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ ξεκινούν στις 18:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και πραγματοποιούνται στην αίθουσα συναυλιών της Ιονίου Ακαδημίας (Καποδιστρίου 1). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ινστιτούτο και τους καλλιτέχνες του φεστιβάλ επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.pianoplusfestival.gr