Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή της ΓΕ Παλαιοκαστριτών στα τοπικά πρωταθλήματα

Τοπικά πρωταθλήματα
19 Ιουνίου 2018 / 15:20
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν λίγα χρόνια η ΓΕ Παλαιοκαστριτών συμμετείχε στα παιδικά πρωταθλήματα, μια ομάδα που ουσιαστικά χρηματοδοτούσε

ο ομώνυμος Δήμος και έδινε τη δυνατότητα στους μαθητές της περιοχής να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, αλλά είχε σταματήσει τη λειτουργία της. Η συγκεκριμένη ομάδα ποτέ δεν είχε πάρει μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα με ομάδα ανδρών, κάτι όμως που θα κάνει την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ήδη έχει συγκροτηθεί  το Δ.Σ. που θα κατεβάσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΚ, έχει «κλείσει» προπονητή, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε έναρξη και ακαδημίας.
Το νέο Δ.Σ. είναι: Πρόεδρος: Νίνος Δ. Σπύρος, Αντιπρόεδρος: Μιχαλάς Παύλος, Γραμματέας: Μάζης Νικόλαος, Ταμίας: Νίνου Λύδια, Γενικός Αρχήγος: Άνθης Φάνης, Μέλη: Ραράκος Ευτύχιος, Πουλημάς Γιάννης, Μεσάζου Αγγελική, Νίνος Μπάμπης, Νίνος Δημήτρης, Μακρής Ναπολέων.
Προπονητής στην ομάδα αναλαμβάνει ο Αθ. Αγάθος (παράλληλα θα είναι και παίκτης), ο οποίος τη σεζόν που τελείωσε ήταν στο Βέλος Βελονάδων και κατάφερε να κερδίσει την άνοδο από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στην ακαδημία θα είναι προπονητής ο Σπύρος Νίνος (έχει δίπλωμα UEFA B). Μάλιστα όπως αναφέρει η ανακοίνωση και η αφίσα που κυκλοφόρησε η Ακαδημία θα λειτουργήσει από 1 Σεπτέμβρη 2018.
Βέβαια μια ομάδα η οποία για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα χρειάζεται ποδοσφαιριστές και ήδη έχουν ξεκινήσει οι μεταγραφικές κινήσεις, έτσι ώστε να γεμίσει το ρόστερ και φυσικά οι πρώτες κινήσεις έγιναν, με τα πρώτα ονόματα να δίνονται στη δημοσιότητα που είναι: Π. Αγάθος, Σπ. Κουρτελέσης, Γ. Κορακιανίτης, Ν. Άνθης, Ν. Λουκανάρης, Σπ. Κοντός, Ν. Μιχαλάς, Δ. Καζιάνης.   
Φυσικά σαν έδρα θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο Παλαιοκαστριτών το οποίο ήδη χρησιμοποιούν τέσσερις ομάδες (Αστέρας Λιαπάδων, ΑΕ Φαιάκων, ΠΑΟ Κορακιάνας, Αετός Αγ. Αθανασίου) και οι ώρες για τις προπονήσεις θα πρέπει να κατανεμηθούν έτσι ώστε να μην υπάρχουν παράπονα, εκτός και αν κάποια ομάδα από τις άλλες δηλώσει άλλη έδρα.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια