Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φαίακας, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, η διαδρομή για τον Αγ. Τσίλη

Χάντμπολ
19 Ιουνίου 2018 / 15:39
Σπύρος Πίκουλας

Μέσα από τις τάξεις του χαντμπολικού Φαίακα πέρασαν πολλοί αθλητές που ξεχώρισαν, που φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο και που έκαναν καριέρα

(ακόμη και επαγγελματική). Η δυνατότητα μέσα από τα τουρνουά χάντμπολ Δημοτικών Σχολείων να ξεχωρίσουν τα παιδιά, να πηγαίνουν στη συνέχεια στον Φαίακα και να αναδεικνύονται παίζοντας και στην Εθνική ήταν μεγάλο σχολείο για αθλητές του νησιού. Ανάμεσά τους ο Κώστας Τσιλιμπάρης που ήταν φέτος στα 39 του χρόνια MVP του πρωταθλήματος και πήρε νταμπλ με τον Ολυμπιακό, σε μια ομάδα που για πρώτη φορά έπαιξε στο πρωτάθλημα και που οργανώνεται για κάτι περισσότερο την επόμενη σεζόν.
Στις κινήσεις που κάνει για την ενίσχυσή της, ήρθε το όνομα του 25χρονου διεθνή αριστερού εξτρέμ Άγγελου Τσίλη, που ως τα 17 του αγωνιζόταν με μεγάλη επιτυχία στον Φαίακα, αλλά στη συνέχεια πήγε για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τα τελευταία οκτώ χρόνια φόρεσε τη φανέλα του δικεφάλου κατακτώντας τίτλους και κερδίζοντας μια θέση στην Εθνική ομάδα.
Ο Κερκυραίος παίκτης μετακομίζει στον Πειραιά και θα βρει εκεί τον άλλον μεγάλο παίκτη που ανέδειξε ο Φαίακας τον Κ. Τσιλιμπάρη, σε μια προσπάθεια της ομάδας να έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Μάλιστα ο Αγ. Τσίλης φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την ομάδα και τους συμπαίκτες του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Και κάπου εδώ έφτασε η ώρα να σου πω ένα τεράστιο ευχαριστώ! Μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια ζήσαμε μαζί πολλές χαρές και λύπες. Κλάψαμε, γελάσαμε, γλεντήσαμε, μάθαμε και ανεβήκαμε επίπεδο. Με βοήθησες να στρώσω χαρακτήρα, να πειθαρχήσω και να μην τα παρατάω. Σε ευχαριστώ για όλα. Θέλω να ευχαριστήσω και αυτήν την παλιοπαρέα και όλους τους συμπαίκτες μου ξεχωριστά και έναν τρελό για τις μοναδικές στιγμές που μου χάρισαν. Εύχομαι καλή συνέχεια σε εσένα και σε όλα τα μέλη αυτής της οικογένειας, με υγεία και πολλές επιτυχίες!  Δεν θα πω αντίο, θα πω ένα "γεια" με ανάμεικτα συναισθήματα».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια