Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με στόχο τις πολιτισμικές & ακαδημαϊκές ανταλλαγές η επίσκεψη της Πρέσβειρας της Κούβας στην Κέρκυρα

Πρέσβειρα της Κούβας
20 Ιουνίου 2018 / 11:25

Η Πρέσβειρα μιλά στο enimerosi.com για το σκοπό της διπλωματικής αποστολής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Ιστορικό Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η πρέσβειρα της Κούβας στην Αθήνα Zelmys Maria DOMINGUEZ CORTINA, που πραγματοποιεί διήμερα επίσκεψη στην Κέρκυρα. Την πρέσβειρα υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, λόγω   απουσίας του Δημάρχου στην Αθήνα.
Την πρέσβειρα συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Κούβας στην Αθήνα José Oriol MARRERO MARTINEZ, ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μάνος Ράπτης.  
Η κ. DOMINGUEZ CORTINA είπε – καταρχήν – ότι είναι πολλά τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τον ελληνικό και τον κουβανικό λαό με ιδιαίτερη αναφορά στην αγάπη  και τους αγώνες τους  για την ελευθερία. «Εκτιμώ» είπε «πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας». Σε αυτό το πλαίσιο επισκέπτεται ελληνικές πόλεις, προκειμένου να επικοινωνήσει με τις τοπικές αρχές και να ενθαρρύνει τη δημιουργία ελληνοκουβανικών συνδέσμων φιλίας όπως θα συμβεί και στην Κέρκυρα.
Η κ. Πρέσβειρα προσέθεσε ότι η Κούβα ενδιαφέρεται για την προώθηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, τουριστικών και εμπορικών σχέσεων και πρότεινε, ως αρχή, τη φιλοξενία έκθεσης φωτογραφίας αφιερωμένης στην Κούβα που έχει ήδη ταξιδέψει στην Αθήνα και τη Λευκάδα. Είπε, επίσης, ότι στην εμπορική έκθεση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Κούβα συμμετείχε πέρυσι για πρώτη φορά η Ελλάδα, ενώ το Σεπτέμβριο αναμένεται στην Αβάνα η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου,  που βρίσκεται στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων,  και ευχαρίστησε την πρέσβειρα για την επίσκεψή της στην Κέρκυρα  και τα καλά της λόγια. Επιβεβαίωσε τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τους δυο λαούς και αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση για τη φιλοξενία της έκθεσης φωτογραφίας (πιθανότατα στην Πινακοθήκη του Δήμου). Αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του οποίου η κ. DOMINGUEZ CORTINA έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Κούβα και πρότεινε στην Πρέσβειρα να εξετασθεί από κοινού το θέμα αδελφοποίησης της Κέρκυρας με μια κουβανική πόλη.
Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού ενημέρωσε την Πρέσβειρα για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε εφέτος για πρώτη φορά και προσκάλεσε την Κούβα στο επόμενο.

Η Πρέβειρα της Κούβας μίλησε στο enimerosi.com