Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανησυχούν οι tour operators για την εικόνα της Κέρκυρας με τα σκουπίδια και το λένε!

Τουρισμός
20 Ιουνίου 2018 / 12:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την κερκυραϊκή, τουριστική οικονομία καθώς δεν περνάει μέρα που να μην εκδηλώνεται η ανησυχία

των τουριστικών Γραφείων των μεγάλων και μικρότερων τουρ οπερέιτορ. Μόλις τις προηγούμενες μέρες έφτασε στο Δημαρχείο μια ευγενική αλλά αυστηρή συνάμα επιστολή, προερχόμενη από τα Κεντρικά της Tui, στην οποία ενώ αναγνωρίζονται οι εναγώνιες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής γίνεται αναφορά στις επιπτώσεις της κακής εικόνας που διαχέεται παντού εξαιτίας των συσσωρευμένων σκουπιδιών στην πόλη και την κερκυραϊκή ύπαιθρο. Αναλόγως στο υπουργείο Τουρισμού έφθασαν πληροφορίες που κάνουν λόγο για την ανησυχία που εξέφρασε έντονα ο Thomas Cook.
Αυξανόμενο εμφανίζεται και το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, τόσο το ειδικό του οικονομικού/τουριστικού Τύπου όσο και εκείνου της γενικής ειδησεογραφίας. Ο συνδυασμός της μεγάλου ενδιαφέροντος για διακοπές στην Κέρκυρα με την εικόνα των σκουπιδιών, γίνεται εφιαλτικός. Προγραμματίζονται δημοσιογραφικές αποστολές στο νησί, γεγονός που θα μεγαλώσει αντικειμενικά την αρνητική εικόνα.
Σημειώνεται ότι οι προκρατήσεις για την τουριστική περίοδο του 2019 έχουν ήδη ξεκινήσει. Η δεύτερη φάση τους είναι τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο και αυτές οι επιλογές γίνονται δεδομένης της άσχημης εικόνας.