Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξετάστηκαν τρεις προτάσεις για την προσωρινή αποσυμφόρηση του Τεμπλονιού

σκουπίδια
20 Ιουνίου 2018 / 17:01
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Μια ακόμα σύσκεψη χωρίς αποτέλεσμα, στην Αθήνα- Εκρηκτική η κυβερνητική σιωπή

ΑΘΗΝΑ. Ο δήμαρχος επιστρέφει στην Κέρκυρα χωρίς κάτι χειροπιαστό για την αντιμετώπιση της κρίσης των σκουπιδιών, στις αποσκευές του. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η σύσκεψη για την υπόθεση έγινε νωρίς μετά το μεσημέρι και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Σ’ αυτήν παρουσιάστηκαν από κερκυραϊκής πλευράς, τρεις προτάσεις για την άμεση αποσυμφόρηση της ενδιάμεσης διαχείρισης στο Τεμπλόνι. Εκεί δηλ. που η πρόσφατη εμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν περί τις πέντε χιλ. τόνους σύμμεικτων σκουπιδιών, τα οποία δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί ο δεματοποιητής.

Για την αντιμετώπιση αυτού του επιμέρους προβλήματος, προτείνονται τρεις εναλλακτικές: Η εναπόθεσή τους επί των παλαιών κυττάρων, κάτι που ευθέως προσκρούει στην πρόσφατη δικαστική απόφαση. Η έκτακτη και προσωρινή χρήση κάποιου παλιού ΧΑΔΑ ή άλλου χώρου και τέλος η μεταφορά τους εκτός Κερκύρας. Κάτι που οι εκπρόσωποι της γενικής κυβέρνησης δεν θέλουν ούτε να τα ακούσουν.
Όμως η εικόνα της τουριστικής Κέρκυρας με τα σκουπίδια συσσωρευμένα στους δρόμους οφείλεται σ’ αυτή τη φάση, σ’ αυτό ακριβώς το πρόβλημα ότι δηλ. ο δεματοποιητής έχει «φρακάρει»! Μπορεί σήμερα να διαχειριστεί οριακά την ημερήσια παραγωγή, περίπου 300 τόνους σκουπιδιών. Τα υπόλοιπα;
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι παρόντες κυβερνητικοί αξιωματούχοι έστειλαν πίσω τον δήμαρχο, παραγγέλλοντας του να αναμένει, εντός τωγ επόμενων ωρών, κάτι (;) στο ακουστικό του. Στην σύσκεψη που κατά κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες προήδρευσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, μετείχε και ο βουλευτής Κ. Παυλίδης.

Η κυβερνητική πλευρά πιστεύει ότι η άμεση μεταφορά των δεμάτων στη Λευκίμμη θα απελευθερώσει χώρους στο Τεμπλόνι. Στο μεταξύ ως γνωστόν, εξελίσσεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάδειξη του εργολάβου που θα αποκαταστήσει την λειτουργικότητα της καμένης εγκατάστασης στα Μεσοράχια ενώ στην Λευκίμμη αναπτύσσεται καθημερινά ατμόσφαιρα που θυμίζει Κερατέα και επιφυλακή απέναντι σε επικείμενη κατάσταση πολιορκίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.