Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

18 πλέον οι «φιλικές» σε ΑμΕΑ παραλίες της Κέρκυρας

ΑμΕΑ
21 Ιουνίου 2018 / 08:47
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακόμα τέσσερα αμφίβια αμαξίδια παρέλαβε χθες ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας.

Έτσι, η Κέρκυρα έχει κατορθώσει να έχει πλέον τα περισσότερα αμφίβια αναπηρικά αναξίδια  και οι παραλίες της να θεωρούνται προσβάσιμες από άτομα με ειδικές ανάγκες, κάτι βέβαια  που δεν θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί κανείς για τους δρόμους!

Η ανακοίνωση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέα Σκούπουρα
«Σήμερα παραλάβαμε 4 νέα αμφίβια αναπηρικά αμαξίδια στο Δημαρχείο. Συνολικά ο Δήμος Κέρκυρας έχει πλέον 13 και αν προσθέσουμε και τα 5 του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ τότε η Κέρκυρα φιγουράρει πρώτη σε παγκόσμια κλίμακα με 18 αμφίβια αναπηρικά αμαξίδια σε αντίστοιχες παραλίες.
Τις επόμενες μέρες με κλιμάκιο του Νομ. Συλλόγου ΑμεΑ Κέρκυρας θα επισκεφτούμε τις πιο κατάλληλες παραλίες από αυτές που μας έχουν ζητήσει για να τα δώσουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Σύλλογο και στο Δήμο διότι μέσα σε 4 χρόνια καταφέραμε το ακατόρθωτο.
Ας μην ξεχνάμε ότι τον Ιούλιο του 2014 που έφερε ο Νομ. Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας τα πρώτα 2 στην Κέρκυρα κάτι τέτοιο δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη...
Τις επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε με τον αντίστοιχο χάρτη».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.