Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Φωτεινή Βάκη στο Υπ. Πολιτισμού για τα ζητήματα της Κέρκυρας

Φωτεινή Βάκη
21 Ιουνίου 2018 / 13:26

Με τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Στρατή συναντήθηκε την Πέμπτη η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση πραγματοποίησε η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Υφυπουργό Κωνσταντίνο Στρατή.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου «Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, η βουλευτής Κέρκυρας αναφέρθηκε σε χρόνια και ουσιαστικά ζητήματα πολιτισμού που απασχολούν την κερκυραϊκή κοινωνία.
Συγκεκριμένα, η Φ. Βάκη στάθηκε στο θέμα των αρχαιοφυλάκων και της ελλιπούς φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων της Κέρκυρας, στη στελέχωση και αξιοποίηση του Νέου Φρουρίου, στη λειτουργία του Μουσείου Τυπογραφίας και στην αναβάθμιση του Ιστορικού Καφέ Τέχνης (Art café). Επίσης, η Φ. Βάκη, έθεσε το θέμα αποσαφήνισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτηρίου του Αγγλικού Νοσοκομείου στο Παλαιό Φρούριο και της παραχώρησής του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς και το ζήτημα της αξιοποίησης του Αχιλλείου προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και της τοπικής κοινωνίας.
Ο Υφυπουργός, εκφράζοντας τη βούληση του για την εύρεση λύσης σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, επισήμανε παράλληλα το ενδιαφέρον του για συνεχή  συνεργασία αναφορικά με θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του και σχετίζονται με τις ανάγκες της Κέρκυρας.
Ειδικότερα, ο κ. Στρατής για το θέμα των αρχαιοφυλάκων υπογράμμισε πως το Υπουργείο δρομολογεί την εφαρμογή της υπερωριακής απασχόλησης για τους αρχαιοφύλακες και ως εκ τούτου πρόκειται να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που του παρουσίασε η Φ. Βάκη.
Σε ό,τι αφορά την ίδρυση  Μουσείου Τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Υπουργείου για συνολική ανάδειξη και αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου. Σημείωσε πως βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να εξευρεθούν λύσεις, παρά τις τεχνικές και θεσμικές αδυναμίες που οδηγούν σε καθυστερήσεις.
Αναφορικά με την αναβάθμιση του Ιστορικού Καφέ Τέχνης (Art café), ο κ. Στρατής έκανε γνωστό πως το επόμενο διάστημα πρόκειται να αναμορφωθεί συνολικά το θεσμικό πλαίσιο, που διέπει τη λειτουργία τέτοιων χώρων πανελλαδικά, με στόχο αφενός να αποτελέσουν χώρους πολλαπλών δράσεων, με σεβασμό στη πολιτιστική τους φυσιογνωμία, και αφετέρου για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.
Τέλος, σχετικά με την παραχώρηση του κτηρίου του Αγγλικού Νοσοκομείου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και σε ό,τι αφορά τα θέματα που ετέθησαν για το Αχίλλειο, ο κ. Στρατής σημείωσε πως πρόκειται να έρθει σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία και δεσμεύτηκε πως, στο βαθμό που τού αναλογεί και στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα πράξει ό, τι είναι δυνατόν για την εξεύρεση λύσης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Στρατής και η βουλευτής Κέρκυρας Φ. Βάκη υπογράμμισαν πως θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους για θέματα Πολιτισμού στο νησί της Κέρκυρας».