Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξοπλισμός τηλεϊατρικής από το Ρόταρι στα Διαπόντια

Ρόταρι
21 Ιουνίου 2018 / 18:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 2484 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ που καλύπτει την Β. Ελλάδα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Διεθνές πρόγραμμα δωρεάς και εγκατάστασης εξοπλισμού τηλεϊατρικής στα Διαπόντια Νησιά (ΒΔ της Κέρκυρας) και τη Σαμοθράκη ολοκληρώνεται.

Ήδη την περασμένη Δευτέρα έγινε η παράδοση του εξοπλισμού στο Ιατρείο των Οθωνών ο οποίος περιλαμβάνει την φορητή μονάδα τηλεϊατρικής μαζί με δύο αυτόματους απινιδωτές, ο ένας για το ιατρείο των Οθωνών και ο δεύτερος για το ιατρείο της Ερείκουσσας. Ταυτόχρονα παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων ο υπολογιστής με το εξειδικευμένο λογισμικό, μέσω του οποίου θα διαβιβάζονται μέσω INTERNET τα σήματα της μονάδας τηλεϊατρικής.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση του ιατρού των Οθωνών και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη παράδοση και εγκατάσταση στο νησί της Σαμοθράκης (με έναν αυτόματο απινιδωτή) και η αντίστοιχη εκπαίδευση του ιατρού στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με το οποίο θα διασυνδέεται η μονάδα τηλεϊατρικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα και τα σχετικά με αυτό πρωτόκολλα συνεργασίας που επέτυχε η επιτροπή διαχείρισης του έργου, έχει εξασφαλιστεί η λειτουργία του συστήματος (διαδικτυακή σύνδεση, λειτουργία λογισμικού και συντήρηση του εξοπλισμού) για μια δεκαετία αντί της αρχικά προβλεπόμενης πενταετίας.
Τέλος σημειώνεται ότι στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσεται και η δωρεά στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων μιας πλήρως εξοπλισμένης μοτοσυκλέτας διασώστη που παραδόθηκε νωρίτερα φέτος, ικανής να εξυπηρετήσει δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Η 2484 Ροταριανή Περιφέρεια επιθυμεί να ευχαριστήσει την 4η και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την άψογη συνεργασία τους. Επίσης, την εταιρία ΤΜΑ - προμηθεύτρια του εξοπλισμού - για τις διευκολύνσεις της για την υλοποίηση του δύσκολου αυτού εγχειρήματος.