Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ: “Όχι άλλο μάρμαρο” στο κέντρο!

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
22 Ιουνίου 2018 / 07:30

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. «Οχι άλλο μάρμαρο» είναι το κυρίαρχο σύνθημα της τοπικής αγοράς στην Ίδης, που εμφανίζεται εξοργισμένη, αφενός από το αισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τις πλακοστρώσεις της κεντρικής οδικής αρτηρίας και αφετέρου από τους προκλητικά αργούς ρυθμούς που εξελίσσεται το έργο της ανάπλασης στο συγκεκριμένο σημείο.

Τα σκωπτικά σχόλια των εμπόρων της περιοχής δίνουν και παίρνουν στα social media και ιχνηλατούν ένα τσουνάμι αντιδράσεων, οι οποίες εκφράζουν τη γενικευμένη δυσφορία που διαμορφώνεται τόσο σε σχέση με τα περίφημα υλικά επίστρωσης (που καθυστέρησαν τόσο την εξέλιξη του έργου), όσο και σε σχέση με την τοποθέτηση των πλακών η οποία προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Μάλιστα, σε φωτογραφικό υλικό που ανέβασαν οι τοπικοί έμποροι στα social media, σχολιάζουν σκωπτικά ότι τοποθετούνται ημερησίως δύο με τρεις πλάκες!  Το πρόβλημα όμως όπως εξηγούν δεν αφορά μόνο στους προκλητικά αργούς ρυθμούς του εργολάβου αλλά και στο αισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν με δηλώσεις τους στην «Π», «οι κατάλευκες πλάκες που τοποθετούνται και η εικόνα που διαμορφώνεται έρχονται να «κουμπώσουν» με την αισθητική έργων όπως της πλατείας Ελευθερίας, της πλατείας Κορνάρου, της κεντρικής αγοράς της πόλης, έργων τα οποία έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.
Οι πλάκες είναι τόσο λευκές που αντανακλούν έντονα τον ήλιο, με αποτέλεσμα ο πολίτης να θαμπώνεται και μην μπορεί να περπατήσει.
Αλλά ακόμα και όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται ο δρόμος οι πλάκες θα λερωθούν τόσο γρήγορα και το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύπτει δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο».