Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόγραμμα για τα σκουπίδια, από τη ΝΔ

διαχείριση σκουπιδιών
25 Ιουνίου 2018 / 17:15

ΑΘΗΝΑ. Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων: οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Εσωτερικών κ. Κ. Σκρέκας και Μ. Βορίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, ο επικεφαλής της WWF Ελλάς κ. Δ. Καραβέλας και ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κ. Φ. Κυρκίτσος.
Κατά την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ των άλλων:
Η προηγούμενη Κυβέρνηση (της Ν.Δ.) είχε δρομολογήσει μια σειρά από μεγάλα έργα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Και προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τουλάχιστον κάποια μεγάλα έργα υποδομής, τα οποία δεν μπορούν με τη σειρά τους να χρηματοδοτηθούν χωρίς ιδιωτικούς πόρους. Από εκεί και πέρα προφανώς υπάρχουν πολλές πτυχές του ζητήματος αυτού, ξεκινώντας από την πρόληψη, την ανακύκλωση, τη μείωση του συνολικού όγκου των αστικών στερεών αποβλήτων, τα οποία θέλουμε να συζητήσουμε». 
Ο κ. Μητσοτάκης, αφού άκουσε τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των φορέων, δήλωσε ότι η Ν.Δ. έχει ήδη διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων που θα δώσει συνολική και οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα.