Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπιασαν βασανιστή-φονιά μετά από 6 χρόνια

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
26 Ιουνίου 2018 / 10:21

ΠΑΤΡΑ. Ενας φυγόποινος, ημεδαπός 52 ετών, που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ληστεία μετά φόνου κατά συναυτουργία, συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πάτρα, στο πλαίσιο στοχευμένης αστυνομικής επιχείρησης των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε βρει καταφύγιο στην περιοχή, προσπαθώντας να ξεφύγει από τις συνέπειες των αποτρόπαιων πράξεών του, τις οποίες είχε διαπράξει πριν από έξι χρόνια, μένοντας μέχρι σήμερα ατιμώρητος.
Τελικά, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το μακρύ χέρι του νόμου, αφού η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, τον «ξετρύπωσε» και μετά τη σύλληψή του, τον έστειλε χθες στον εισαγγελέα και αφού ελήφθη δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, εστάλη στην Αττική για να εκτελεστεί η ποινή των ισοβίων δεσμών.
Να σημειωθεί ότι ο 52χρονος είχε καταδικαστεί φέτος ερήμην σε ισόβια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, για υπόθεση ληστείας μετά φόνου που είχε σημειωθεί τον Μάιο του 2012 στα Μέγαρα Αττικής.
Ο δράστης και άλλα δύο άτομα, σπάζοντας το παράθυρο, είχαν μπει στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας και αφού τη χτύπησαν και την υπέβαλλαν σε μαρτύρια, της έκλεψαν χρήματα και χρυσαφικά και την εγκατέλειψαν αβοήθητη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη τραυματίστηκε βαριά και πάλευε για τρεις μήνες στην εντατική του νοσοκομείου για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δυστυχώς υπέκυψε τον Ιούλιο του 2012 μετά τα χτυπήματα που είχε δεχθεί.
Ετσι, το κατηγορητήριο εναντίον των τριών δραστών άλλαξε και το δικαστήριο που συνεδρίασε φέτος, καταδίκασε τον 52χρονο ημεδαπό ερήμην σε ισόβια κάθειρξη για θανατηφόρα ληστεία κατά συναυτουργία.
Μετά από πληροφορίες, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, τον «ξετρύπωσε» στην Πάτρα, όπου είχε βρει καταφύγιο, ενώ να σημειωθεί ότι παράλληλα εργαζόταν σε καφετέρια στα Βραχνέικα, συναναστρεφόμενος με καθημερινούς ανθρώπους που είναι βέβαιο ότι δεν θα γνώριζαν τίποτα για το αιματοβαμμένο παρελθόν του.