Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή ΠΙΝ στην ABTA: Σε 10 ημέρες η Κέρκυρα θα έχει καθαρίσει

ΑΒΤΑ
27 Ιουνίου 2018 / 09:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή τους από όλο το νησί, διαβεβαιώνει με επιστολή του προς τους Βρετανούς τουρ οπερέιτορ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Mέσα στις επόμενες 3-4 ημέρες θα έχει καθαριστεί το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας από τους μεγάλους όγκους σκουπιδιών και σε 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή τους από όλο το νησί.

Αυτό επισημαίνει σε επιστολή της προς την ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επικαλούμενη τις σχετικές διαβεβαιώσεις του δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου.

Η Περιφέρεια αναφέρει στην επιστολή ότι επιτηρεί τη διαδικασία αποκομιδής των σκουπιδιών και αποκατάστασης των καθημερινών ρυθμών, διεξάγοντας συνεχόμενους ελέγχους κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στο νησί, τονίζει ο περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, και, όπως επισημαίνει, η Περιφέρεια λαμβάνει όλα τα μέτρα για την εφαρμογή πλάνου διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο θα οδηγήσει σε οριστική λύση του προβλήματος.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, από την περασμένη Παρασκευή, ο στόλος απορριμματοφόρων οχημάτων του δήμου Κέρκυρας σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα να έχει περισυλλέγει πάνω από 500 τόνους σκουπιδιών καθημερινά.