Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παξοί: οκτώ χρόνια φωτογραφία – αναδρομική 2010-2018 Chris Boïcos Fine Arts

Παξοί
27 Ιουνίου 2018 / 12:56

ΠΑΞΟΙ. Ξεκινώντας από το 2010 η Chris Boïcos Fine Arts έχει προσκαλέσει πλήθος Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στους Παξούς για να ανακαλύψουν το νησί και να εργαστούν εμπνεόμενοι

από τη φυσική ομορφιά και τους ανθρώπους του. Τα έργα τέχνης που παρήγαγαν κατά τη διάρκεια της φιλοξενείας τους στο νησί ή εκ των υστέρων, παρουσιάζονταν πάντα στους Παξούς το επόμενο καλοκαίρι. Οι αντίστοιχες εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν στο Παλαιό Σχολείο του Λογγού, στη γκαλερί Χριστόφου Μπόικου στο Γάιο και στο ξενοδοχείο Torri e Merli στη Λάκκα το 2014 (Jean-Christophe Ballot).
Οκτώ χρόνια αργότερα, έχει δημιουργηθεί μια αξιόλογη συλλογή έργων βασισμένων στη θεματολογία και την έμπνευση που προσέφεραν οι Παξοί. Μια πλούσια και πολυδιάστατη αποτύπωση των Παξών, που δύσκολα συναντάται σε κάποιο άλλο ελληνικό νησί κατά την ίδια περίοδο.
Στην επικείμενη αναδρομική έκθεση συναντώνται έξι διεθνείς φωτογράφοι - Jean-Christophe Ballot, Tina Merandon, Kevin Price, Jean-Manuel Simoes, Gabriel Stauffer, Vivian van Blerk – ένας καλλιτέχνης φωτογραφικού κολάζ - Jorge Rodriguez de Rivera – και τρεις Παξινοί φωτογράφοι – Γιώργος Αγγελής, Δημήτρης Κίντζιος, Σπύρος Κολοβός – αποδίδοντας με δέκα πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις την αίσθηση των Παξών. Η ποικιλία και οι παραλλαγές στη θεματολογία τους - ελαιώνες, κατοικίες, καφενεία, εκκλησίες, εικονίσματα, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, σκηνές δρόμου, θαλασσινά τοπία, πορτραίτα ντόπιων αλλά και επισκεπτών – καθώς και η διαφοροποίηση των μέσων και τεχνικών που χρησιμοποίησαν, καταδεικνύουν τις αναρίθμητες δυνατότητες έμπνευσης που μπορεί να προσφέρει το νησί στη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη.
Όλα τα έργα της έκθεσης στην ιστοσελίδα της Chris Boïcos Fine Arts.
Εγκαίνια: Τετάρτη 27 Ιουνίου 7 - 11 μμ
ΠΑΛΑΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΓΟΥ
Έκθεση 27.6 – 27.7.2018, Καθημερινά 20.00 - 23.00