Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είχαμε τη λύση για τα κερκυραϊκά σκουπίδια, συμφώνησαν ο Γκίκας με τον Σκρέκα

Γκίκας
29 Ιουνίου 2018 / 15:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. H διαχείριση απορριμμάτων στην Κέρκυρα απασχόλησε τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 27 Ιουνίου στην Αθήνα, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας με τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ, Βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα.

Ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει στην Κέρκυρα - εκτός από την απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους δρόμους - κινείται σε τρία επίπεδα:
Πρώτον, απαιτείται νέα επικοινωνιακή καμπάνια για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ώστε να αυξηθούν οι ποσότητες των ανακυκλωμένων υλικών, με έμφαση στην διαλογή στο σπίτι (στην πηγή).
Δεύτερον, πρόσκτηση και δεύτερης γραμμής επεξεργασίας των απορριμμάτων, ώστε η τελική επεξεργασμένη ποσότητα προς εναπόθεση να έχει ακόμη μικρότερο όγκο και,
Τρίτον και κυριότερο, με ταχείες διαδικασίες “fast track” να ξεκινήσει το νέο σύγχρονο Εργοστάσιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των απορριμμάτων, μέσω ΣΔΙΤ, που να προβλέπει και την αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων και την ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων (πχ παραγωγή καυσίμου).
Ειδικότερα για την Κέρκυρα, κοινή ήταν η θέση, ότι για την σημερινή κατάσταση, οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και των Τοπικών Αρχών Δήμου και Περιφέρειας είναι τεράστιες, γιατί άφησαν να περάσουν κοντά 4 χρόνια χωρίς να δώσουν λύση σε ένα απολύτως γνωστό πρόβλημα, σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που είχε δρομολογήσει βιώσιμη λύση μέσω ΣΔΙΤ.