Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποτελέσματα της κοινής διαφημιστικής καμπάνιας Π.Ι.Ν. και Ryanair

Σπύρος Γαλιατσάτος
06 Ιουλίου 2018 / 08:41

Στόχος της δράσης αυτής, ήταν η ενίσχυση της πληρότητας των πτήσεων προς τα Ιόνια Νησιά, ειδικά από την Ιταλία και την Γερμανία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο διάστημα από 09 Απριλίου έως 07 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική (digital) καμπάνια-συνδιαφήμιση,σε συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της αεροπορικής εταιρείας Ryanair.
Στόχος της δράσης αυτής, ήταν η ενίσχυση της πληρότητας των πτήσεων προς τα Ιόνια Νησιά, ειδικά από την Ιταλία και την Γερμανία.
Η καμπάνια έγινε με την μέθοδο της επαναστόχευσης (Retargeting) καθώς και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

Όπως ενημερώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος, πραγματοποιήθηκαν 1.333.332 προβολές και τα άμεσα αποτελέσματα, μέχρι 07 Μαΐου ήταν 811 κρατήσεις και εκτιμάται ότι θα ανέλθουν πάνω από 2.200 το επόμενο διάστημα. Στην Ιταλία σε μια δημοσίευση στο Facebook (Organic Facebook Post), είχε επικοινωνία με 26.678 πρόσωπα.

Σε δελτίο τύπου αναφέρει: «Ο παραπάνω αριθμός κρατήσεων τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό δεν θα είχε επιτευχθεί, εάν δεν είχε πραγματοποιηθεί αυτή η καμπάνια, διότι η ‘επαναστόχευση’ εφαρμόστηκε επί αυτών οι οποίοι είχαν επισκεφτεί το site της RYANAIR για Κεφαλονιά και για Κέρκυρα και δεν είχαν κάνει κράτηση. Αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος της επαναστόχευσης (Retargeting).
Έτσι λοιπόν τόσον  η αεροπορική εταιρεία μείωσε δραστικά τις κενές αεροπορικές θέσεις από Ιταλία και Γερμανία, όσον και τα νησιά μας δέχτηκαν πελατεία η οποία ενδεχομένως δεν θα μας είχε επισκεφτεί.
 
Εξάλλου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής σε συνεργασία Π.Ι.Ν και Ryanair στην Κεφαλονιά τον περασμένο Μάϊο, δημοσιεύτηκε στο Γερμανικό τύπο το παρακάτω άρθρο, https://www.ryanair.com/try-somewhere-new/de/de/reisefuhrer/die-highlights-von-kefalonia-entdecken/ της δημοσιογράφου κ. Nicole Aupperle    και το οποίο εκτυλίσσεται στον σύνδεσμο  unterwegsunddaheim.de  
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παραπάνω αεροπορική εταιρεία πυκνώνει συνεχώς το δίκτυο της προς τα νησιά μας και ήδη έχει ανακοινώσει δύο νέες πτήσεις για το 2019, από  το αεροδρόμιο ‘Southend’ του Λονδίνου, προς Κέρκυρα».