Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από τον ΝΑΟΚ το Σάββατο η συνέντευξη Τύπου Κουρουμπλή

Υπουργός Ναυτιλίας
06 Ιουλίου 2018 / 13:25
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Τι ζητάει ο Δήμος Κερκύρας από το υπουργείο Ναυτιλίας. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου. Τα επόμενα βήματα.

Την Κέρκυρα επισκέπτεται ο Υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής μετά την Πάργα, όπου εγκαινίασε την Παρασκευή νέο κτίριο του Λιμεναρχείου.
Το Σάββατο ο Π. Κουρουμπλής θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ, που αποτελούν και το επίδικο στις σχέσεις του Ομίλου με τον ΟΛΚΕ, θέμα το οποίο ελπίζεται να λυθεί επιτέλους με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο.
Θα επισκεφτεί ακόμα τις Λιμενικές Αρχές, Παξών, Ηγουμενίτσας, Σαγιάδας, Κέρκυρας, Παλαιοκαστρίτσας, Λευκίμης. Την Κυριακή θα επισκεφτεί τις Λιμενικές Αρχές Λευκάδας Μεγανησίου και Νυδρίου. Η περιοδεία του κ. Κουρουμπλή θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με ομιλία στο Αγρίνιο.  
 
Τι ζητά ο Δήμος
 
Στην συνάντησή του με τον υπουργό, ο δήμαρχος θα επιμείνει στο αίτημα παραχώρησης των 33 άλλοτε «ορφανών» λιμανιών, με την προϋπόθεση της μεταφοράς πόρων, της παροχής της δυνατότητας πρόσληψης προσωπικού και σύναψης συμβάσεων με τον ΟΛΚΕ και με ιδιώτες-επενδυτές, κατά περίπτωση, για την αξιοποίησή τους. Αίτημα που ενισχύει και η απόφαση του πρόσφατου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο αξιόμαχα λιμάνια στο Βορρά και στο Νότο του νησιού, δηλαδή στον Αγ. Στέφανο και την Λευκίμμη και βεβαίως ένα αναλόγων δυνατοτήτων οδικό δίκτυο που θα διατρέχει το νησί και θα τα συνδέει.
 
Το παραλιακό μέτωπο της πόλης
 
Σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχε το ΔΣ του ΝΑΟΚ από τον υφ. Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, μόλις αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποτύπωσης του αιγιαλού και της παραλίας σ' όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου.
Μετά την έγκριση της Αποκεντρωμένης, το θέμα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της εθνικής Αντιπροσωπείας στη Βουλή, η οποία και θα εγκρίνει την επιστροφή του μετώπου από τον ΟΛΚΕ στην ΚΕΔ και από κει στον Δήμο Κέρκυρας. Στην συνέχεια θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.
Όλη αυτή η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Υπό το κράτος αυτών των προσδοκιών, η συνέντευξη τύπου του Υπουργού Ναυτιλίας το Σάββατο από τις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ θα είναι συμβολική, με την προσδοκία της ικανοποίησης του Ομίλου και της λύσης επιτέλους της διένεξης με τον ΟΛΚΕ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.