Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετ΄εμποδίων το ασθενοφόρο στο κέντρο της παλιάς πόλης

τραπεζοκαθίσματα
10 Ιουλίου 2018 / 12:33
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς ευτυχώς να υπάρξει απώλεια ζωής εξελίχθηκε το επεισόδιο που οι πολίτες είδαν με τα μάτια τους

και στη συνέχεια κατήγγειλαν μέσω των social media, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνάντησε δυσκολίες και καθυστέρησε στην προσπάθειά του να μπεί στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.
Το ΕΚΑΒ κλήθηκε σε περιστατικό λιποθυμικού επεισοδίου στην περιοχή της Πίνιας, δηλαδή στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου.
Συνοδευόμενο από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησε να περάσει από τους πεζόδρομους, συναντώντας δυσκολίες τόσο από τα κολωνάκια που είναι τοποθετημένα για να εμποδίζουν τη διέλευση αυτοκινήτων, όσο και από τα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων που έχουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, καταλάβει τον αποκαλούμενο "ζωτικό χώρο" των πεζών.
Παρά τις εξαγγελίες του Δήμου, ότι θα οριοθετήσει τους χώρους που δικαιούνται οι επιχειρήσεις και μολονότι έχουν βεβαιωθεί αποσπασματικα κάποιες παραβάσεις, η καθημερινότητα δείχνει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο αντιδήμαρχος Εμπορίου Άρης Μπαλής, δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ότι ο Δήμος δεν διαθέτει τους αναγκαίους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δηλ. δημοτική αστυνομία, έτσι ώστε να ελέγχει τα τραπεζοκαθίσματα.
Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, ο 67χρονος Κερκυραίος, που υπέστη το λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε, έστω και με καθυστέρηση, από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό. Σε αυτήν την περίπτωση, η καθυστέρηση δεν έφερε απώλειες. Περιμένουμε να φέρει;  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.