Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με το Δήμαρχο συναντήθηκε ο Σέρβος παραγωγός της ταινίας «Οι κάλτσες του Βασιλιά Πέτρου»

Δήμαρχος Κέρκυρας
11 Ιουλίου 2018 / 14:08

Η ταινία είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο από τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις τεράστιες απώλειες του σερβικού στρατού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Zvonko Simunec, συμπαραγωγός της κινηματογραφικής ταινίας και τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Οι κάλτσες του Βασιλιά Πέτρου», το σενάριο της οποίας είναι βασισμένο στο ομότιτλο ιστορικό μυθιστόρημα.
Η ταινία αυτή, που αποτελεί συμπαραγωγή της Σερβίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας και είναι αφιερωμένη στην 100η επέτειο από τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις τεράστιες  απώλειες του σερβικού στρατού. Μεγάλο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται στην Κέρκυρα και πραγματεύεται την ανιδιοτελή προσφορά του κερκυραϊκού λαού προς τους Σέρβους στρατιώτες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας την περίοδο 1916-1918, καθώς και τους ισχυρούς δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν μεταξύ των δύο λαών, όταν τα ιστορικά γεγονότα και οι εξελίξεις ανέδειξαν την Κέρκυρα σε «νησί της Σωτηρίας» του Σερβικού Στρατού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η παραγωγή σχεδιάζει τη δημιουργία Ενημερωτικού Κέντρου με έδρα το Βελιγράδι,  που θα παρουσιάζει σε εβδομαδιαία εκπομπή τα «δρώμενα» από την παραμονή του καστ των ηθοποιών και των συντελεστών στο νησί μας,  ενώ  προγραμματίζει  παράλληλα  και τη δημιουργία  ντοκιμαντέρ με τίτλο « Κέρκυρα. Αδελφικό Νησί για πάντα», με στόχο την ανάδειξη της μακρόχρονης ιστορικής φιλίας των λαών μας και την περαιτέρω προβολή  της, στην αγορά της  Σερβίας και τις άλλες βαλκανικές χώρες.
Ο κ. Simunec ενημέρωσε το Δήμαρχο για τα γυρίσματα που θα γίνουν στην Κέρκυρα από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου στο Βελιγράδι και θα ακολουθήσουν προβολές στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Μόσχα, την Αθήνα και τελικά την Κέρκυρα.