Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοτικό Συμβούλιο για να φύγουν τα ΜΑΤ, ζητά ο Μπ. Χαραλάμπους (video)

ΜΑΤ
13 Ιουλίου 2018 / 10:29

Τι λέει για τις «σειρήνες» της Χρυσής Αυγής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά εκ νέου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Χαραλάμπους. «Έχουν περάσει 20 μέρες πλέον από τότε που επέλασαν τα ΜΑΤ στην Κέρκυρα και αστυνομοκρατούν τον νότο της Κέρκυρας, τη Λευκίμμηι» αναφέρει, «είναι επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε ως δημοτικό συμβούλιο την απομάκρυνση των ΜΑΤ».  

«Ουσιαστικά είναι ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της τοπικής διοίκησης, Περιφέρειας και Δημοτικής Αρχής που πρόσκεινται στην κυβέρνηση. Το κλίμα τρομοκρατίας αστυνομοκρατίας στη Λευκίμμη είναι πρωτοφανές. Ακόμα και για να πάνε οι κάτοικοι στα κτήματά τους που είναι κοντά στο ΧΥΤΑ, χρειάζονται να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, είτε ακόμα χειρότερα να συνοδεύονται από αστυνομικούς.
Εμείς από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε την έλευση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη ζητήσαμε να φύγουν αμέσως από την Κέρκυρα και βέβαια με τον πολιτικό μας φορέα, το ΚΚΕ, κάναμε παρεμβάσεις τόσο στον κύριο Τόσκα όσο και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για όσα αυτή τη στιγμή συμβαίνουν στην Κέρκυρα.
Ουσιαστικές ευθύνες για αυτό έχει και η δημοτική αρχή στην οποίαν εμείς από την πρώτη ημέρα μετά από εκείνη την περίφημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος μας παραπληροφόρησε με χοντρά ψέματα ότι δεν υπάρχουν ΜΑΤ στην Κέρκυρα, τη στιγμή που ήξερε βέβαια και αφού ο ίδιος ζήτησε με επίσημα εγγράφα από τον Υπουργό κύριο Τόσκα να βοηθήσει η Αστυνομία για να ανοίξει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Από την πρώτη στιγμή εμείς ζητήσαμε να γίνει έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου αλλά ο Δήμαρχος με διάφορα προσχήματα ουσιαστικά το αρνήθηκε. 

Οι «σειρήνες» της Χρυσής Αυγής

«Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσω στους συμπολίτες μας, ότι η Χρυσή Αυγή ουδέποτε στάθηκε ενάντια στα ΜΑΤ, απεναντίας σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις, είναι πίσω από τα ΜΑΤ και συμβάλλει στο ξυλοδαρμό. Για αυτό κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας να μην υποκύπτουν και να μην παρασύρονται από το δήθεν ενδιαφέρον του βουλευτή της Χ.Α. Ιωάννη Αϊβατίδη».