Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετά τη Λευκίμμη, στον Δήμαρχο η Δημόσια Γερμανική Τηλεόραση

ARD
16 Ιουλίου 2018 / 12:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης βρέθηκε χθες το πρώτο κανάλι της Δημόσιας Γερμανικής Τηλεόρασης ARD, καταγράφοντας την ένταση μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ

Σήμερα το πρωί, συνέντευξη στο κανάλι που κάνει ρεπορτάζ για το θέμα των ΧΥΤΑ στην Αθήνα και την Κέρκυρα, έδωσε  ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Αντικείμενο της συνέντευξης ήταν το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις, ο Δήμαρχος  έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα καθώς και της κατασκευής των ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι και τη Λευκίμμη και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή κρίση.

Όπως είπε στη διάρκεια της συνέντευξης, το πρόβλημα κρυβόταν επί χρόνια κάτω από τα χαλί, ενώ προσέθεσε ότι  ο τρόπος που επί χρόνια λειτούργησε ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου οδήγησε στο σημερινό παραλογισμό και διαβεβαίωσε ότι το έργο της Λευκίμμης είναι απολύτως νόμιμο σε όλα τα επίπεδα. Τέλος, τους ενημέρωσε για τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής (στον οποίο περιλαμβάνεται η πλήρης αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου)  τόσο για το διάστημα της Ενδιάμεσης Διαχείρισης όσο και για την Ολοκληρωμένη. «Πρόκειται» κατέληξε ο Δήμαρχος για πρόβλημα που δεν έχει εύκολη λύση, παρά μόνον με την επίκληση της λογικής».