Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση 60 χρόνια μετά: Ομιλία του ομ. καθ. της Νομικής Βασ. Χριστιανού

Βασίλειος Χριστιανός
19 Ιουλίου 2018 / 08:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, ώρα 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, στο Δικαστικό Μέγαρο,

Οδός Κολοκοτρώνη, 1ος όροφος θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ομότιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Βασίλειου Χριστιανού με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση 60 χρόνια μετά».Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση, προσφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
 
Η ομιλία είναι ανοικτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης του 2ουSummer School επί θεμάτων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώνεται στην Κέρκυρα από τις 23 έως τις 28 Ιουλίου με συνδιοργανωτές τον σύλλογο αποφοίτων Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA) και το Εργαστήριο Νομικής Οικονομικής Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης (ΕΝΟΠΟΤΕΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στο Summer School, το οποίο διοργανώνεται πλέον κάθε χρόνο στην Κέρκυρα,συμμετέχουν 40 νέοι δικηγόροι από όλη την Ελλάδα και απόφοιτοι του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι διδάσκοντες εργάζονται ως δικαστές και υπάλληλοι στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
 
Υποστηρικτές αυτής της σημαντικής διοργάνωσης για το νησί της Κέρκυρας είναι φέτος η εταιρεία Voltalia Greece A.E., οι νομικές εκδόσεις ΣΑΚΚΟΥΛΑ Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας.