Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΟΔΕ Κέρκυρας: Η λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης καθυστερεί σκανδαλωδώς

Σκουπίδια
20 Ιουλίου 2018 / 08:13

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ μετά την παραίτηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας

Το πρώτο δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Κέρκυρας μετά την εκλογή της, τον Μάιο του 2018, αφορούσε την έκφραση της αγωνίας μας για την κατάσταση στην οποίαν είχε περιέλθει η Κέρκυρα, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων.
Μάλιστα σε αυτό το δελτίο τύπου, κάναμε δριμεία κριτική στην Δημοτική Αρχή και τους καλούσαμε «… αφού δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα, να αποσυρθούν και να αφήσουν άλλους να το λύσουν».
Είναι η αλήθεια ότι κατακριθήκαμε πολύ τότε, καθότι υπήρχαν έντονες φωνές στην τοπική κοινωνία, που μας κατηγόρησαν ότι δεν συμβάλλαμε στην απαιτούμενη ψυχραιμία που έπρεπε να υπάρξει για την λύση του προβλήματος.
Δύο μήνες μετά, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.
Λύση δεν υπήρξε και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας Σπύρος Ασπιώτης χτες οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Το ότι όμως επιβεβαιωθήκαμε σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα; Όχι βέβαια.
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε Κασσάνδρες κακών ειδήσεων, επισημαίνουμε ότι το θέμα των απορριμμάτων με μαθηματική ακρίβεια θα επανέλθει και μάλιστα πολύ σύντομα.
Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή και ο ΣΥΔΙΣΑ να στηρίζουν την λύση του προβλήματος στην Λευκίμμη, πλασάροντας την ως τάχα «προσωρινή» ή «μεσοπρόθεσμη».
Κύριοι, η Λευκίμμη δεν είναι λύση. Λύση είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση και η κατασκευή του εργοστασίου, την οποίαν καθυστερείτε σκανδαλωδώς, ενώ η Κέρκυρα την έχει απόλυτη ανάγκη.