Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητροπολίτης Νεκτάριος: «Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε, έρχεται και η σειρά των Διαποντίων»

Μαθράκι
21 Ιουλίου 2018 / 13:36

Κήρυγμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο ακριτικό Μαθράκι

ΜΑΘΡΑΚΙ (ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ). Το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο νησί Μαθράκι, ενός εκ των Διαποντίων Νήσων.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους πιστούς την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τον λόγο του Κυρίου, σύμφωνα με τον οποίο ο άνθρωπος έχει να ακολουθήσει έναν από τους δύο δρόμους, ή με Εκείνον ή ενάντια σε Εκείνον.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας, αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, αλλά και συγκίνηση που βρέθηκε μαζί με τους ακρίτες κατοίκους του Μαθρακίου, που φυλάττουν καθημερινά “Θερμοπύλες”, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τους πιστούς να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, εξαιτίας όλων όσων τεκταίνονται τελευταία, σχετικά με τα Εθνικά μας θέματα. «Ήδη η Μακεδονία ξεπουλήθηκε, αν και πολλοί αρνούνται να το παραδεχθούν. Σειρά έχει η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, η Ήπειρος, αλλά και τα Διαπόντια νησιά, με την  λεγόμενη οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, με την  Αλβανία. Βλέπουμε καθημερινά να υλοποιούνται οι σχεδιασμοί των σκοτεινών κέντρων του εξωτερικού, ενάντια στην Ορθόδοξη Ελλάδα. Η ευθύνη φυσικά δεν βαραίνει μονάχα τους κρατούντες, αλλά και τους πολίτες του τόπου αυτού. Όσα βιώνουμε είναι τα αποτελέσματα της αποστασίας μας από τον Ιησού Χριστό και της αρνήσεως της ταυτότητάς μας και των παραδόσεων και παράλληλα  μιμητισμού δυτικών προτύπων».

Καταλήγοντας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βασίλειο Αργυρό για το έργο που έχει επιτελέσει στα Διαπόντια νησιά, προέτρεψε τους κατοίκους του Μαθρακίου να διατηρήσουν μέσα στην καρδιά τους άσβεστη την φλόγα της πίστης στον Τριαδικό Θεό, αλλά και την φιλοπατρία τους.
«Με την αγάπη μας στον Χριστό και στην πατρίδα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι, ως μια γροθιά  την επίθεση που έχει εξαπολύσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων».