Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ελλάς μετεβλήθη σ΄ ένα απέραντο φρενοκομείο!

23 Ιουλίου 2018 / 08:36

Δίνεται η εντύπωση ότι έχει χαθεί η μπάλα. Σχεδόν όλοι μηνύουν όλους, σωρεύοντας ένα απίθανο χαρτομάνι στην Εισαγγελία, που θα το εκκαθαρίσει πολύ αργότερα απ΄ όσο χρειάζεται για να κακοφορμίσει ξανά το πρόβλημα των σκουπιδιών. Ευκαιρία και αφορμή ίσως, για μια νέα σειρά εγκλήσεων σχεδόν όλων προς όλους.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Στο μεταξύ σημειώνονται πολλοί, μικροί παραλογισμοί, που απομακρύνουν τη λύση του προβλήματος ενώ ξοδεύεται τζάμπα φαιά ουσία, αντοχές, λεφτά και εργατοώρες. 

Περίπτωση πρώτη, που αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την προσωρινότητα της χρήσης της εγκατάστασης στα Μεσοράχια μέχρι την οριστική εκδίκαση της προσφυγής τον Δεκέμβριο. Λέει το ΣτΕ, επιτρέπεται να εναποτεθούν έως οκτώ χιλιάδες τόνοι! Ερώτηση: Μετράει κανείς; Διότι δεδομένου του γεγονότος ότι πριν ανοίξει η Λευκίμμη είχαν συσσωρευτεί περί τις πέντε χιλ. τόνους στο Τεμπλόνι και τρεις χιλ. στους δρόμους, η προσωρινή χρήση της Λευκίμμης πρέπει να έχει προ καιρού ολοκληρωθεί και τα ΜΑΤ να είχαν φύγει!
Περίπτωση δεύτερη: Επικαλούμενος την σε βάρος του δικαστική ετυμηγορία, ο δήμαρχος μαζί με τον βουλευτή Παυλίδη, επεσήμανε στην σύσκεψη στο Μαξίμου την ύπαρξη έως πέντε χιλ. τόνων σκουπίδια αρέκια στο Τεμπλόνι. Ζήτησε, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία της αποκομιδής και της δεματοποίησης να μεταφερθούν τουλάχιστον αυτά εκτός Κερκύρας, εφάπαξ. Η άρνηση απόλυτη. Στην συνέχεια, την συσσώρευση αυτών των σκουπιδιών στο διπλανό γήπεδο του δεματοποιητή κατήγγειλε ο σύλλογος του Τεμπλονιού. Στελέχη του μπαίνουν στον ΧΥΤΑ για να βεβαιωθούν, προσάγονται στο αστυνομικό Τμήμα και μηνύονται από τον ΣΥΔΙΣΑ!
Κι αναρρωτιέται κάποιος, με την απαγόρευση χρήσης των υπερκορεσμένων κυττάρων και την άρνηση της μεταφοράς εκτός Κερκύρας, τα σκουπίδια που δεν προκάνει ο δεματοποιητής, που στο διάολο να τα βάλει; Κι επειδή παίζουμε εδώ και χρόνια την κολοκυθιά, η αβίαστη απάντηση είναι στην Λευκίμμη! «Και πόσα θες να κάνει;» Όμως εκτός της άρνησης των κατοίκων κλπ, η Λευκίμμη δεν μπορεί να δεχθεί τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο περισσότερα σκουπίδια απ' όσα πιθανότατα ήδη έχει δεχθεί και πάντως οι κάτοικοι δεν μπορούν καν να εποπτεύσουν και να τα μετρήσουν διότι είναι φρουρούμενοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, που τους απαγορεύουν την πρόσβαση! Που κι αυτοί με την σειρά τους δεν θέλουν να είναι εδώ. Θέλουν δεν θέλουν πάντως, κοστίζουν στον φορολογούμενο από 25 χιλ. € την ημέρα. Δεν μεταδίδω άλλο...
* 11 Ιανουαρίου του 1989, Κωνσταντίνος Καραμανλής